Vil ha hele Norge med på tur gjennom storstilt samarbeid

norsk natur

Nå inviterer folkehelse- og friluftslivsorganisasjonene til nasjonal dugnad for å få flere i aktivitet og redusere ensomhet. På Verdens aktivitetsdag 10. mai går startskuddet for #sammenpåtur, et signalarrangement i Frivillighetens år.

– Mange går mye på tur og er ute i friluft, men langt i fra alle. Nå ønsker vi å invitere med oss de som kanskje rett og slett ikke kjenner til alle de mulighetene og tilbudene som faktisk finnes der ute, sier prosjektleder Tonje Refseth.

Under fanen #sammenpåtur vil lokale lag og foreninger over hele landet invitere bredt til aktiviteter og turer i tiden framover.

Initiativet ble til da foreningene, som alle jobber for å skape gode møteplasser og lavterskel aktiviteter over hele landet, ønsket å få til en felles markering av Frivillighetens år 2022.

Målet er å senke terskelen for å delta i de mange aktivitetene som hver eneste dag arrangeres av frivillige lag og foreninger over hele landet.

– Det å komme i gang med en aktivitet, slik som nettopp en tur i nærmiljøet, er ofte enklere sammen, men ikke alle har noen å gjøre det med. Det å bli invitert med inn i frivilligheten og bli del av et sosialt felleskap, tror vi kan være en kur mot både ensomhet og inaktivitet, forteller Refseth.

Dugnaden for å redusere ensomhet og utenforskap sparkes i gang på den offisielle verdensdagen for fysisk aktivitet tirsdag 10. mai.

HKH Kronprins Haakon deltar på startskuddet for markeringen, som finner sted i Drammen. Kronprinsen er også høy beskytter for Frivillighetens år 2022.

I tillegg til aktivitetene i regi av foreninger, oppfordres også alle andre til å invitere med noen ut på tur 10. mai.

– Det er møtene mellom mennesker som utgjør forskjellen. Du kan for eksempel invitere med noen du ikke kjenner fra før, noen du ikke har sett på lenge, eller noen du vet om som gjerne kunne ha trengt en tur, turvenn eller opplevelse utendørs, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.