Jysk kutter millioner av plast og metall

sortland

Ny forbedret emballasje og produksjon av puter sparer Jysk for millioner av plasthåndtak og metallglidelåser. Det gjør Jysk ved å bytte ut plasthåndtak og metallglidelåser fra Wellpure-sortimentet.

Det nye sortimentet blir lansert allerede i mars, og de nye putene i Wellpure-sortimentet vil være tilgjengelig i butikk og nett. Produktene har en forbedret innpakning og produksjon som vil spare millioner av plasthåndtak og metallglidelåser hvert eneste år.

Ved å fjerne plasthåndtakene på emballasjen og legge på et nytt forbedret håndtak til pappesken, sparer Jysk 3 millioner plasthåndtak hvert år. Løsningen ble å lage en utskjæring i selve pappesken. 

Utskiftning av glidelåsen på selve putene er en praktisk tekstilløsning, som gjør at to lag stoff vil overlappe hverandre og lage en myk lukking. JYSK spare 1 million metallglidelåser årlig ved å gjøre denne endringen.

– Jeg er stolt over at vi sammen med leverandørene våre har klart å redusere bruken av både plast og metall til Wellpur-putene våre. Vi har fortsatt forbedringspotensial, men dette er et skritt i riktig retning for å redusere bruken av unødvendige materialer. Det som er bra med disse forbedringene er at reduksjonene er årlige, og dermed en kontinuerlig forbedring, sier Berit Stokholm Christiansen, kategorisjef for dyner og puter i Jysk.

Den forbedrede emballasjen og produksjonen for Wellpur-puter er en del av et pågående arbeid hos JYSK for å redusere bruken av plast. 

– Når vi kan fjerne unødvendig plast og andre overflødige materialer i vår emballasje, må vi gjøre det. Vi sørger for at det ikke går på bekostning av en praktisk emballasje, og at emballasjen beskytter produktene på best optimal måte, sier Lars Høgh Jensen, emballasjeutviklingsspesialist i JYSK.

Tidligere fjernet Jysk all plastemballasje på sengetøy, noe som tilsvarer en årlig besparelse på 27 millioner plastemballasje.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.