Estland forbyr pelsdyroppdrett

pels

Onsdag vedtok Estlands parlament et lovforslag om å forby pelsdyroppdrett. Med dette historiske skrittet viste det estiske parlamentet at dyrevelferd er en økende prioritering i samfunnet.

I følge den siste meningsmålingen er 75% av den estiske befolkningen for et forbud mot pelsproduksjon. Av 101 parlamentsmedlemmer stemte 55 for forbudet.

– Det er en flott dag for tusenvis av dyr som vil bli reddet fra et liv i lidelse takket være Estland, som nå har vedtatt denne loven. Nähtamatud Loomad, som er Anima sin avdeling i Estland,  har jobbet for et forbud mot pelsdyrhold i nesten 15 år. Dette er en stor motivasjonsløft for å fortsette vår kamp for velferden til andre dyr som trenger vår hjelp, sa Jeanett Dahlberg, organisasjonsrådgiver for Anima Norge.

Pelsindustrien i Estland er allerede nær å falme bort. Antall pelsfarmer og pelsdyr i produksjon har raskt gått ned de siste årene. En gang var det rundt 200 000 dyr som ble avlet for pelsen sin. I dag er tallet under 1000, inkludert chinchilla og rev. De fleste pelsfarmer har stengt eller stenger dørene.

I begynnelsen av dette året kunngjorde også den største pelsdyrgården i Estland at det ikke er noen dyr igjen. På sitt høyeste holdt gården 170 000 minker og rev.

– I januar 2020 overleverte vårt team i Anima Estland underskriftskampanje for å forby pelsfarmer til parlamentet. Med 6161 signaturer hadde den flere støttespillere enn noen annen underskriftskampanje i Estland. Dette skapte nytt håp for pelsdyrene, da parlamentet nå var forpliktet til å starte lovgivningsprosessen innen 6 måneder. I juni initierte tjuetre parlamentsmedlemmer fra tre partier et lovendringsforslag til dyrevernloven, som forsøkte å forby pelsdyrfarm innen 2026.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.