Google Cloud til Norge

google

En ny skyregion skal driftes av fornybar energi og vil gi kunder i Norge en ren, bærekraftig infrastruktur for å drive innovasjon og vekst.

Den første skyregionen i Norge skal støtte opp om landets bærekraftige digitalisering og møte den økende etterspørselen etter skytjenester lokalt og rundt om i verden. Den nye skyregionen vil bringe innovasjoner fra hele Google nærmere deres norske kunder og gi dem en plattform for en mer ressurseffektiv drift. 

Den norske skyregionen vil gi virksomheter i Norge valget om å lagre dataene deres lokalt, beholde datasuverenitet og drive deres digitale transformasjonsarbeid innenlands, med hastighet, sikkerhet og bærekraft i kjernen. I likhet med alle Googles skyregioner vil energibruken i den norske regionen årlig bli kompensert med 100% fornybar energi, og i tråd med Googles globale forpliktelser sikter den mot å operere utelukkende på karbonfri energi innen 2030. Slik vil den gi virksomheter i Norge en ren, bærekraftig infrastruktur til å drifte virksomheten og teknologien deres. 

– Når skyregionen lanseres i Norge vil den levere høyytelses- og lavlatenstjenester til lokale virksomheter og organisasjoner. Dette vil  gjøre dem i stand til å opprettholde de høyeste standardene for sikkerhet, datalokalisering og etterlevelse av retningslinjer. Vi ser frem til å jobbe sammen med kundene våre for å sikre at skyregionen i Norge tilpasses deres unike behov, slik at vi sammen kan skape nye muligheter for bærekraftig innovasjon og vekst, sier Kjell Arne Yttervik, norgessjef for Google Cloud. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.