LESERINNLEGG: Skandale at FrP i regjering godtar Krekar-trusler

vidar kleppe

Søndag den 26. august ble det dokumentert på TV2-nyhetene at islamisten Mulla Krekar kommer med nye dødelige islamistiske trusler uten at justisminister Tor Mikkel Wara, vil foreta seg noe som helst ovenfor denne farlige mullaen som i Høyesterett enstemmig er dømt som en fare for rikets sikkerhet.

Jeg godtar rett og slett ikke argumentet om at islamisten mulla Krekar ikke kan sendes ut av Norge fordi han muligens vil kunne risikere dødsstraff. FrP garanterte at mullaen skulle ut av Norge om de kom i regjering, men dette var i praktisk politikk – munnhell og falske valgløfter.

Islamisten Mulla Krekar i dag lever «herrens glade dager» betalt av norske skattebetalere som en fri norsk statsborger med alle rettigheter som dette gir mullaen. Dessverre velsignet og godkjent av Siv Jensen sitt FrP.

Det er selvsagt mange steder å sende mullaen til, og den beste plassen ville nok være å overføre han til varetekt i Nederland for å stilles for den internasjonale straffedomstolen i Haag – og ut av Norge.

Flere norske regjeringer har siden 2003 lovet å utvise Mulla Krekar fra Norge uten å ha fått det til. Slik går det når ulike regjeringer og norske stortingspolitikere, mangler politisk handlekraft og vilje. Som de fleste vet kom Mulla Krekar Norge som flyktning i 1991, og ble vedtatt utvist av Norge allerede i 2003 da han var en fare for rikets sikkerhet.

Den internasjonale straffedomstolen er en permanent internasjonal domstol opprettet for å straffeforfølge enkeltindivider for krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten og folkemord. Den har som mandat å besørge at mennesker som er anklaget for folkemord, krigsforbrytelser eller forbrytelser mot menneskeheten stilles til ansvar hvis myndighetene i landet hvor forbrytelsen er begått selv ikke makter eller ønsker å reise sak.

Domstolen som har sete i Haag er med andre ord «skreddersydd» for islamisten Mulla Krekar, som nå på nytt kommer med dødelige trusler som en fri mann boende i Norge – uten at en justisminister i fra FrP griper inn. Skandaløst, ja dette er «rett og slett» en politisk skandale uten sidestykke i norsk historie som må få konsekvenser. Nok er nok!

Det er skandaløst at FrP i regjering kan godta at Mulla Krekar kan komme med nye dødelige trusler som fri mann fra Norge!

Vidar Kleppe
Politisk nestleder for Demokratene

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.