LESERINNLEGG: Sceneinstruktørordningen i Nordland viktig for Rana

film

Nordland fylkeskommune har sendt ut et varsel med oppsigelse av Sceneinstruktørordningen. Sceneinstruktørene er en viktig faktor for at det skapes mange revy- og teaterforestillinger som har et stort lokalt publikum i Nordland.

Av Ann Helen Svartisdal, styremedlem i Mental Helse Rana.

Sceneinstruktørordningen gir tjenester både til profesjonelle kulturinstitusjoner og amatører (barn og ungdomsaktiviteter og voksne som skaper forestillinger).                   

Vi som er amatører (og spesielt den gruppa mennesker jeg representerer) hadde aldri hatt råd til å leie inn en proff instruktør til hjelp å utvikle oss innom teater og scenekunst.-Som kunne gi oss gode innspill på hvordan vi kan bli bedre på scena. Og som kunne hjelpe oss å forbedre sluttproduktet i øvrig.                                            

Det går ikke å måle hvor viktig det er for oss som arbeider på frivillig basis, å ha denne Sceninstruktørordning.                    

Men jeg vil også fortelle om hva selve aktiviteten gitt oss. Den har først og fremst gitt oss entusiasme, glede og et økt sammenhold i gruppen. Noen av de mest sjenerte har fått vist frem en helt ny side hos seg selv.

Det har hvert styrkende på selvfølelsen, og det har bidratt til at vi ikke hvert så opptatt av vår angst.

Det ligger også en stor verdi i å lære å kommunisere vår virkelighet ut til andre mennesker. En gevinst  for oss, men også for publikum.

Om det frivillige arbeidet forsvinner, får vi helt tydelig et mere fattig samfunn. Jeg har håp om at Nordlands fylkeskommune finner en løsning på denna ordning som gjør at den kan videreføres.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.