– Stor tro på elbilpolitikken med Knut Arild Hareide som samferdselsminister

Norsk elbilforening

Norsk elbilforening gratulerer Knut Arild Hareide som ny samferdselsminister. Norsk elbilforening har høye forventninger til den nye samferdselsministeren.

– Hareide har fulgt elbilsatsingen i lang tid fra sin tid som leder i transportkomiteen. Han har vært en positiv og kunnskapsrik støttespiller av elektrifiseringen av bilparken. Vi har store forhåpninger til han som samferdselsminister, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Til Elbilforeningen uttalte Knut Arild Hareide i 2013 følgende:

 – Elbilen er kjempeviktig for samfunnet fordi den er veldig miljøvennlig. Jeg synes dessuten det er artig at elbilen er noe som virkelig fremhever Norge internasjonalt innen miljøvern. Her går vi foran!

Bu mener Hareide har en viktig jobb foran seg.

 – Få andre klimatiltak har potensial til å kutte så mye utslipp som det elbiler kan. Derfor er det viktig at samferdselsministeren sikrer at det fremdeles lønner seg å velge elbil. Hareide må styre stødig etter regelen om at elbil maksimalt skal betale 50 prosent av normaltakst i bompenger, ferge og parkering, mener Bu.

Også andre nye statsråder vil være viktig for elbilsatsingen:

 – Vi har tro på at Sveinung Rotevatn som Klima- og miljøminister raskt får på plass den lovede støtteordningen for lading i borettslag og sameier. Ny olje- og energiminister Tina Bru må sikre at hurtiglading bli lønnsomt i hele landet. Finansminister Jan Tore Sanner vil spille en nøkkelrolle i elbilpolitikken ved å holde på fritak for kjøpsavgifter for elbil. Og vi håper at kommunalminister Nikolai Astrup raskt legger fram ny borettslagslov for å sikre at beboere i borettslag får laderett, avslutter Bu.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.