Nordea rangert som en av verdens mest bærekraftige banker

nordea

For andre år på rad er Nordea rangert som et av verdens 100 mest bærekraftige selskaper av Corporate Knights. Nordea er den eneste nordiske banken blant de 100 øverste på listen og klatrer fra nummer 86 til 47. 2019 Global 100-rangeringen ble offentliggjort i dag på World Economic Forum i Davos.

– Jeg er stolt over at arbeidet vårt med å integrere bærekraft i forretningsvirksomheten anerkjennes. I løpet av de to siste årene har vi hevet listen når det gjelder arbeidet vårt for bærekraft og en bærekraftig økonomi. Sammen med kundene og partnerne våre tror vi at vi kan muliggjøre overgangen til en bærekraftig fremtid. Rangeringen som viser at vi er et av de 100 mest bærekraftige selskapene i verden viser at vi er på rett spor, sier konsernsjef Casper von Koskull. 

Nordea ble rangert som en av de fem mest bærekraftige bankene i verden i 2019 Global 100. Corporate Knights, et spesialisert medie- og investeringsanalysefirma, analyserte 7536 selskaper mot andre globale selskaper i samme sektor basert på 21 hovedindikatorer. Nordea oppnådde dette sterke resultatet takket være plasseringer blant de øverste 25 når det gjelder inntekter generert fra rene finansieringsaktiviteter som grønne obligasjoner, grønne boliglån og grønne lån, kjønnsbalanse i styret og bransjeledende karbon- og energiproduktivitet.  

– Rangeringen vi fikk for våre rene finansieringsaktiviteter, er sannsynligvis resultatet av en økning i det grønne produktutvalget vårt i 2018. I tillegg til det eksisterende tilbudet vårt av grønne obligasjoner lanserte vi grønne lån til bedrifter og grønne boliglån til privatkunder, sier Sasja Beslik, leder av Sustainable Finance i Nordea. 

Nordea var en av de første bankene i Europa, og den første i Norden, som tilbød grønne lån til kundene sine. På samme måte som grønne obligasjoner brukes grønne lån til å finansiere spesifikke investeringer som har miljømessige fordeler. De gir også kundene muligheten til å påvirke klimaendringer gjennom finansieringen sin.  

Grønne lån ble introdusert i det svenske markedet i 2018 og blir nå tilgjengelig i hele Norden i 2019. Dette produktet er svært etterspurt blant kundene våre, særlig blant store aktører innen spesifikke sektorer, for eksempel eiendom og fornybar energi. I 2018 ble også grønne boliglån lansert i Sverige for kunder som bor i klimasmarte hjem.  

Bærekraftig økonomi i Nordea handler om å integrere bærekraft i forretningsvirksomheten vår. Dette inkluderer alle forretningsaktiviteter og -produkter innen kjerneområdene investering, finansiering og rådgivning. Det er viktig at finanssektoren låner ut penger til og investerer i bedrifter som gir et positivt og bærekraftig bidrag til vår felles fremtid. Nordea arbeider for en bærekraftig økonomi for å gi langsiktig verdi til kunder, investorer, interessenter og samfunnet generelt. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.