Solveig Slettehjell er gjesteredaktør for Hellig jul

egmont

Juleheftet Hellig jul har etter kun tre år blitt en kjærkommen del av folks juletradisjoner. Og denne gang er musiker Solveig Slettahjell gjesteredaktør. Hun har satt sitt tydelige avtrykk på heftets mangfoldige og rike innhold.

– I min oppvekst handlet jula om fellesskap og omsorg for våre medmennesker. Nå lærer jeg barna mine at jula er familietid med bare oss nærmeste. Undres hva de lærer av det, skriver musiker Solveig Slettahjell i Hellig jul.

Hun er gjesteredaktør for årets utgave. Hellig jul er blitt et vakkert og rikt julehefte for hele familien, inspirert av gamle dagers litterære juleheftetradisjon. Glemte perler og nye tekster sirkler sammen inn julens kjernebudskap. Salmer, noveller, dikt, intervjuer, kunst og faktatekster innbyr til høytlesning, ettertanke og julestemning.

I årets Hellig jul har en stor vifte bidragsytere kikket på jula med hver sine blikk.

Mirjam Kristensen har skrevet en splitter ny novelle. Svein Tindberg har gjendiktet juleevangeliet. Sondre Bratland og Solveig Slettahjell forteller om sine julefeiringer. Tomm Kristiansen skriver om en annen slags jul med en helt annen Maria. Oslo-biskop Kari Veiteberg og pinsepastor Andreas Hegertun skriver begge om gaven – et sentralt tema i årets Hellig jul. Vi trykker også vakre dikt av Hans Børli – som ville vært hundre år i år, og Olav Mosdøl. Terje Nordby tar oss med inn i Draumkvedet, og vi får feire jul på Grini med Kristian Schjelderup. Og mye, mye mer.

Solveig Slettahjeller en av våre fremste og mest anerkjente sangere og har gjennom ti år som plateartist satt tydelige spor hos både publikum og presse over hele verden. Slettahjell har alltid sunget, og har gjennom årene befattet deg med et bredt utvalg sjangere, først og fremst jazz og jazzrelatert musikk, men også mye musikk fra singer/songwriter- tradisjonen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.