Solofondet vekkes til live etter 15 års dvale

ringnes

Solofondet var på 1990-tallet en av Norges mest populære støtteordninger for ungdom. Nå gjenoppstår fondet, og denne gangen sitter engasjerte jevnaldrende i juryen.

Nå kan ungdom med originale ideer og brennende engasjement nok en gang søke støtte fra Solofondet. Da er det 15 år siden fondet tok en pause etter å ha delt ut 11 millioner kroner til drøyt 1300 søkere på 1990- og tidlig 2000-tall. Den gang bidro Solofondet med starthjelp blant annet til i dag kjente profiler som Kristian Valen og Erlend Loe.

Les også:  Frykter enda flere unge uføre

Ønsker å belønne de som tør å «gå Solo»
– Vi har i lengre tid sett på det enorme engasjementet som finnes blant dagens unge generasjon på mange ulike fronter. Med Solofondet ønsker vi å bidra med både små og store summer for å hjelpe dem til å «gå Solo» med det de brenner for, sier Maria Heimisdottir Brennodden, som er ansvarlig for Solo hos Ringnes.

Solofondet er fremdeles en unik nasjonal satsing som bevilger penger til prosjekter uansett kategori, så lenge de er originale og hjertesaken til ungdom mellom 15 og 25.

Les også:  Rekord for petroleumsskatten i 2022

En jury av jevnaldrende
Det at det ikke finnes begrensninger for hva man kan søke midler til, gjør Solofondet unikt i Norge. Det eneste kriteriet er at ideen skal være original og positiv. Her er det kun de unges fantasi som setter grenser.

– Det er også helt nytt at de som skal være med og velge ut de som får støtte, er jevnaldrende ungdommer. Juryen på 10 kommer fra hele landet, og består av unge mennesker som selv har utmerket seg med sitt engasjement i ulike saker, forteller Brennodden.

Les også:  1 av 4 lader elbilen sin brannfarlig og dyrt

Juryen kommer til å se etter originalitet og ekstraordinært engasjement for egenutvikling eller innsats i saker som gagner flere.

Deler ut opptil 800 000 kroner i 2019
Solofondet skal dele ut opptil 800 000 kroner totalt i 2019, og slusene åpner nå for de som ønsker å søke midler i første runde av det som skal bli en mangeårig ordning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.