Slik skal Campus Nesna utvikles

nfk

– Utviklingen av campusen på Nesna er viktig for både Nordland og hele Distriktsnorge. Det viser en rapport fra en arbeidsgruppe som det siste året har jobbet med det neste steget for Nesna, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

I går kom rapporten fra arbeidsgruppa som skal foreslå hvordan Campus Nesna skal videreutvikles. Der kommer det frem at Organisasjon for norske fagskolestudenter har foreslått å sette i gang en pilotordning der noen fagskoler gis mulighet til å opprette et tilbud om yrkesbachelor. Arbeidsgruppen foreslår et Nesna bør være en pilot for dette i Norge.

– Det er svært spennende. I Nordland tar over seksti prosent av elevene våre yrkesfag. Mange søker seg etter hvert til en fagskole for å fylle på med fag og kompetanse. Det å åpne opp for at disse nå skal få en mulighet til å ta en yrkesbachelor passer som hånd i hanske for yrkesfagfylket Nordland, slår Eide fast.

Utviklingsprosjektet har vurdert muligheter for oppbygging av studietilbud som også er rettet mot internasjonale studenter og som legger til rette for økt mobilitet. Et av forslagene er et mastergradsstudium i det som omtales som «Master of Rural Management».

– Det overordnede fokuset i en slik mastergrad er det rurale. Også det mener jeg høres veldig spennende ut for Nordland. Det er ikke tvil om at kompetanse om forvaltning og utvikling av distrikter har aktualitet langt utover Norges grenser, påpeker fylkesrådslederen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.