Det er sommervær og da er det deilig å ta seg en iskald is. Men ikke alle isene man får kjøpt i butikker og kiosker er like sunne.
Her er en supergod oppskrift som er perfekt i sommervarmen! Oppskriften er for Peppermint & Licorice Ice Cream Pops og tilberedes på 20 minutter (la stå over natten).
Du trenger:
4 te-poser Pukka Peppermint & Licorice
1 liter økologisk mandelmelk (eller foretrukken melk)
250 g økologisk sjokolade
En håndfull knuste, økologiske nøtter
Et brett/fat og bakepapir
Iskremformer
Slik gjør du:
Ha melken i en kjele og varm forsiktig på lav varme.
Når melken er varm tilsetter du 4 te-poser Peppermint & Licorice og lar de trekke i 15 minutter. Ta så ut te-posene og la melken avkjøle seg i romtemperatur.
Når avkjølt, rør godt om og hell i ispinneformene, og sett i fryseren over natten.
Til topping:
Smelt sjokoladen i et vannbad og knus nøtter til små biter.
Dekk et brett med bakepapir (sørg for at brettet får plass i fryseren).
Ta ispinnene ut av formen og legg dem på brettet. Strø over smeltet sjokolade og nøttebiter.
Sett så brettet i fryseren igjen i ca 30 minutter.
Server og nyt!