Tour de France 2023: Her er Uno-X teamet

uno-x

Uno-X Pro Cycling Team er invitert til å delta i herrenes Tour de France i 2023. Dette er idrettshistorie, for aldri før har et norsk-dansk lag syklet det ikoniske sykkelrittet.

– Vi er ekstremt stolte, ydmyke og takknemlige for invitasjonen. Tour de France er den ultimate drømmen og dette er en lagseier, sier Jens Haugland, General Manager i Uno-X Pro Cycling Team. 

Laget bexstår av Rasmus Fossum Tiller, Alexander Kristoff og Anders Skaarseth. Haugland sier det norsk-danske laget har store sportslige ambisjoner. 

– Nå skal vi forberede oss godt. Vår langsiktige målsetting er å kjempe i toppen av ritt som Tour de France en gang i fremtiden. Det er ingen ting som tilsier at det ikke er mulig, sier han.

Tour de France er et av verdens største idrettsarrangement. Den tre uker lange sykkelfesten når ut til om lag 190 land og følges av nærmere 150 millioner mennesker. Haugland fremhever at eksponeringsverdien som Tour-deltakelsen gir er enorm, og forteller at Uno-X er på jakt etter en fremtidig partner for å ta sykkelsatsningen til neste nivå. 

– Vi ser etter en partner med et verdibasert tenkesett og et europeisk nedslagsfelt som har lyst til å satse stort og som deler vår entusiasme for sykkelsport og bærekraftig mobilitet, sier han.

Uno-X Mobility har bygget opp Uno-X Pro Cycling Team fra grunnen. Laget ble etablert i 2016, og består i dag av et kvinnelag og et herrelag, samt et eget utviklingslag. Kvinnelaget deltok i Tour de France Femmes i 2022 og skal delta også i år.

Med REITANs bedriftsfilosofi har Uno-X bygget sterke markedsposisjoner i Norge og Danmark. Enkle og effektive kvalitetsløsninger er kjennetegnet også for de nyeste konseptene fra Uno-X, lynlading av elbil og svanemerket bilvask. Uno-X Pro Cycling Team er steg for steg utviklet med samme filosofi og verdigrunnlag som de øvrige selskapene i Reitan Retail, forteller CEO i Uno-X Mobility, Vegar Kulset.

– Samtidig som vi er opptatt av å gjøre ting enkelt og effektivt, vet vi at det ligger mye kraft og glede i å drømme. Alle drømmer blir ikke til virkelighet, men når våre egne syklende ambassadører skal til Tour de France – for både kvinner og menn – viser det hva som kan skje når vi tør å drømme stort og jobbe langsiktig, sier han. 

Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail, som Uno-X Mobility er del av, sier han ser enda mer frem til årets sykkelsesong enn vanlig. 

– Jeg er imponert over hvordan Uno-X Mobility har klart å utvikle et sykkellag i verdensklasse, med både kvinner og menn som nå skal sykle Tour de France i 2023. Den kommende sykkelsesongen gleder jeg meg enormt til, sier Ole Robert Reitan.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.