ANNONSE: Shoppingtallene på det laveste siden desember 2020

August måned var den tredje måneden på rad med shopping-nedgang, denne gangen viste tallene en nedgang på 3,8 prosent.

I august falt detaljhandelen med 3,8 prosent, et større fall har vi ikke sett siden desember i fjor, ifølge SSB.

Dette skal være en konsekvens av et fall på 5,8 prosent i dagligvarebransjen.

Det var ventet en oppgang på 0,1 prosent på forhånd, men ifølge TDN Direkt var det et stort sprik i prognosene fra –2,0 til 1,5 prosent.

Juli måned viste også et stort fall på 3,1 prosent for detaljhandelen.

Dagligvarebransjen har omsatt på et langt høyere nivå etter at koronapandemien traff Norge i mars 2020.

– Endringene i nordmenns handlemønster har ført til store utslag i de sesongjusterte tallene, og omsetningsvolumet i detaljhandelen ligger fortsatt langt over nivåene som var før pandemien. I takt med at samfunnet nå åpnes helt opp forventer vi at deler av disse endringene reverseres, sier førstekonsulent Marie Skjeldås i SSB.

Skjeldås mener nedgangen er forbundet med gjenåpningen av samfunnet, som bidrar til at flere velger å spise ute på restauranter. Samtidig er det enklere å dra til Sverige for å handle.

Vi bruker pengene på pene klær

I august falt også salget av drivstoff noe ned. Drivstoffpriser og stadig større andel nullutslippsbiler er årsaken, ifølge SSB.

Det var imidlertid en god økning i salg av klær samme måned. Dette er en bransje som var spesielt preget av pandemi og stengte butikker.

Når shoppingen er unnagjort og lommeboken er tom, kan dette være et alternativ

Et lån på dagen er et lån man som oftest får relativt raskt, men aldri før en kredittsjekk er gjennomført. Flesteparten støter på uforutsette kostnader i løpet av livet. Det kan være en aroma diffuser er ødelagt og må erstattes, en dyr tannlegeregning som må betales, eller en spontan ferietur som må finansieres.

Dersom man ikke har en buffer å bruke på slike uforutsigbare hendelser, kan behovet for et lite smålån melde seg.

Med denne lånetypen kan du få den økonomiske friheten du trenger i slike situasjoner.

Tilbydere reklamerer med lån på dagen

Spesielt tilbydere av smålån reklamerer ofte med lån på dagen. Til tross for at dette kan være et alternativ hvis du plutselig står i en vrien økonomisk situasjon, bør man være forsiktig med å ta opp lån uten sikkerhet. Slike lån har en skyhøy rentesats.

Er man likevel trygg på deg selv og ønsker lån på dagen, bør man sørge for å søke på morgenen. I tillegg må man sende inn alt av opplysninger og annen nødvendig informasjon som banken krever.

Dersom man benytter BankID til å signere elektronisk, kan man i noen tilfeller få pengene på konto samme dag som søknaden blir godkjent.

Kan møte en rentesats på flere hundre prosent

Ved opptak av et smålån kan man få en rentesats på mellom 25 prosent og 200 prosent. Satsen avhenger av bankens vurdering av deg som låntaker, lånesummen og nedbetalingstiden på lånet.

Som låntaker må man ofte betale et etableringsgebyr og termingebyr når man tar opp et smålån.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten