Rune Wilhelmsen blir leder for Smart havbruk

havbruk telenor

Bergenseren som inntil nylig har vært regionsdirektør for Telenors vestlandskontor starter nå arbeidet med å bygge opp nye tjenester for digitalisering av en av Norges største og viktigste næringer.

Sjømatnæringen er blant Norges raskest voksende næringer og Rune har fått ansvaret for Telenors nye satsing.

– Jeg gleder meg virkelig til å snakke digitalisering med en så innovativ og viktig bransje, sier Rune Wilhelmsen, leder for Telenors ferske satsning Smart havbruk.

En forutsetning for bærekraftig vekst er at oppdrettsnæringen får etablert en robust digital grunnmur som sikrer at de får alle prosesser fra produksjon, logistikk, transport og salg sikkert på nett.

– Ny teknologi og effektiv bruk av innsamlede data er et viktig bidrag til bærekraftig vekst i bransjen. Gjennom sikre kommunikasjonsløsninger og nye digitale tjenester, skal Telenor bidra til at kundene når sine ambisiøse mål. Vi ønsker å bli havbruksnæringens foretrukne partner når de nå skal samle store mengder data og digitalisere sine prosesser, sier Wilhelmsen.

God fiskehelse og effektiv produksjon
Nylig var Wilhelmsen på besøk hos SalMar på Frøya, sammen med Telenors konsernsjef Sigve Brekke,Ove Fredheim,leder for divisjon bedriftsmarked i Telenor, og Berit Evjen, regiondirektør for Telenor i Midt-Norge. De fikk lære mer om hvilke utfordringer og muligheter bransjen har.

– Det er utrolig spennende å se hvordan bedrifter som SalMar jobber målrettet med å bruke nye teknologiske løsninger for å utvikle næringen og effektivisere produksjonen, og ikke minst hvordan de hele veien legger vekt på god fiskehelse, sier Wilhelmsen.

Store datamengder og kunstig intelligens
Stadig flere smarte sensorer, et nytt nett for tingenes internett i Telenors 4G-nett som lanseres i hele landet i oktober og muligheter for sanntids innsamling av video og data: Alt dette gir havbruksnæringen muligheter til å utnytte teknologier som maskinlæring og prediktive analysemodeller. Telenors AI lab på NTNU gir tilgang til ressurser for å utforske disse mulighetene.

– Vi tilbyr med dette innovasjonsprogrammet et solid industrielt partnerskap som kan hjelpe kunden med sikker data- og taletilgjengelighet. Kapasitet til drift, automatisering og fjernovervåkning tilbys gjennom en solid infrastruktur langs kysten. Jeg er veldig glad for at Rune Wilhelmsen som både er teknologiske kyndig og kjenner bransjen godt nå har tatt utfordringen med å bidra til økt digitalisering langs kysten, sier Ove Fredheim, leder for divisjon bedriftsmarked i Telenor.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.