Revidert nasjonalbudsjett: Utviklingsfondet berømmer styrking av matsikkerhet

matbutikk

Utviklingsfondet berømmer regjeringen og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim for å styrke matsikkerhet i det internasjonale utviklingsarbeidet, men er kritiske til øvrige kutt i bistandsbudsjett.

– Økt støtte til bærekraftig matproduksjon i sårbare utviklingsland er noe av det viktigste Norge kan gjøre for å motvirke de negative virkningene av klimaendringene og økende sult og underernæring, sier Utviklingsfondets generalsekretær Jan Thomas Odegard.

Odegard understreker viktigheten av dette som følge av at Ukraina-krigen øker sulten i mange land i Midt-Østen og Afrika som importerer mat. Det er også stor enighet internasjonalt og i utviklingsland om at kampen mot økende sult og underernæring er den største utfordringen det internasjonale samfunnet står overfor.

– Økende priser og innsatsfaktorer gjør lokal matproduksjon viktigere enn noen gang, og da er det avgjørende å satse på lokal bærekraftig matproduksjon. Vi håper denne satsingen bare er starten på en videre økning i 2023 av satsingen på matsikkerhet og klimatilpasning, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.