Rekordmange brannhendelser

brann

Det har vært en travel helg på Alarmstasjonen hos Sector Alarm. I tillegg til rekordmange brannalarmer har det vært over dobbelt så mange brannhendelser som i en normalhelg og langt flere enn tilsvarende helg i fjor.

Alle brannhendelsene har, på grunn av tidlig varsling, blitt avverget før de har utviklet seg til en større hendelse. Hele fem av disse hendelsene skyldes levende lys.

Levende lys er synderen
Tatt i betraktning at et enkelt stearinlys er mer enn nok til å starte en brann er vi overrasket at det er så mange som forlater rom med levende lys.

-Til tross for advarsler fra brannvesenet og mange påminnelser i media om den økte risikoen for brann i desember kan det virke som om mange allikevel «glemmer» å tenke på brannsikkerhet i den hektiske førjulstiden, sier Alarmstasjonssjef Inge Svendsen hos Sector Alarm.

– Vi ser hvert eneste år at desember er høysesongmåneden for brann. Sector Alarm oppfordrer derfor alle til å være ekstra oppmerksom på brannfaren.

Enkle grep hjelper
– Tradisjonen og kosen skal vi selvfølgelig beholde – men med noen få enkle grep kan du sikre deg en tryggere førjulstid, avslutter Alarmstasjonssjef Inge Svendsen hos Sector Alarm.

Brannsikringstips fra Sector Alarm:

Ha alltid kontroll på dine brannvernprodukter. Har du brannalarm, brannslukningsapparat og brannteppe?
Ikke forlat kjøkkenet og komfyren når du lager mat
Vær forsiktig med levende lys
Slå alltid av elektriske apparater etter bruk.
La aldri oppvaskmaskin, vaskemaskin eller tørketrommel gå når du ikke er hjemme.
Se til at lysestaker og telys står fritt i rommet.
Unngå lading om natten
Trekk alltid ut stikkontakten når du er ferdig med å lade mobiltelefonen, nettbrettet eller datamaskinen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.