if

Tre av fire kan rammes av elsykkelbrann innendørs

Et vanlig brannslukker vil aldri klare å slukke batteribrann i en elsykkel eller elsparkesykkel, ifølge branneksperter. Flesteparten lader farkostene innendørs, viser ny undersøkelse. Tre av fire som eier en elsparkesykkel eller elsykkel... Les mer »
tui

Suget etter restplasser er enormt – Rhodos er tilbake for fullt

Suget etter restplasser til sol og varme, har ikke blitt noe mindre av det ustabile sommerværet i Norge. – Det er herlig å se at Rhodos allerede er tilbake for fullt og... Les mer »
fly reise ferie

Fortsatt trygt å reise til Rhodos

Skogbrannene som herjer på sørøstlige delen av Rhodos er tragiske for øya og befolkningen, og flere områder er evakuert. Det betyr ikke at hele Rhodos er utrygt eller stengt for turister. –... Les mer »
dame mann pensjonist

Trygghetstreff for eldre i Rana

Norske Kvinners Sanitetsforening, Lions og Rana brann og redning inviterer til gratis arrangement for å lære deg hvordan du kan gjøre det tryggere hjemme, opplyser Rana kommune. Arrangementet finner sted ved Båtstua ved... Les mer »
norsk brannvernforening

Vil forby engangsgriller

9 av 10 branner skyldes menneskelig aktivitet. Et forbud mot engangsgriller kan bidra til å få ned antallet branner i skog og mark og er et godt bærekraftig grep. –  Vi ønsker oss... Les mer »
brann hus

Leilighetsbrannen i Mo i Rana: Brannvesentet jobber ennå

Brannvesenet driver med etterslokking etter brannen i en boligblokk i Mo i Rana torsdag kveld. 24 leiligheter ble berørt av brannen og seks av dem er totalskadd, opplyser NRK. Litt før klokka 8 fredag... Les mer »
brann hus

Hus i Hemnes brant ned

Et huset som begynte å brenne i Korgen i Hemnes i går kveld brant ned til grunnen. Det skal ikke ha vært noen personer i boligen, melder NRK. Det var far efor... Les mer »
tak brann

Nye tall: Færre omkomne i brann

Dødsbrannstatistikk fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) viser at 39 personer omkom i branner her i landet i 2022. Til sammenligning omkom 41 personer i branner året før. – Vi har... Les mer »
skogbrann

Stor skogbrannfare i Helgeland

Metrologisk institutt har sendt ut varsel om stor skogbrannfare, på oransje farenivå, for ytre strøk av Helgeland og Sør-Salten. Det anbefales å være forsiktig med bruk av åpen ild, oppfordrer Rana kommune.... Les mer »
fagforbundet

Høyesterettsdom i kreftsak avdekker alvorlig hull i regelverket

I 15 år jobba Henry Sørensen som røykdykker. Så fikk han kreft. Fagforbundet har tatt kampen for å få kreften godkjent som yrkessykdom helt til Høyesterett, men en nedslående dom viser at... Les mer »