Pengedryss fra Statskog i Nordland og Troms

natur skog elv

Organisasjoner kan søke om støtte fra Statskogmillionen to ganger i året, henholdsvis april og august. Søknader som støttes får et bidrag på fem tusen eller ti tusen kroner.

Rundens friluftsstøtte fra Statskog går blant annet til idrettslag, velforening, Røde Kors, klatreklubb og turistforening. Det var 29 tildelinger i Nordland og Troms på tilsammen 195.000 kroner.

– Det er en fryd å lese om så mange frivillige initiativ som er på gang med samme mål som oss i Statskog, nemlig å utnytte gledene og ressursene som naturen byr på. Det er fint å gi en håndsrekning med litt økonomisk støtte. I august er det bare å søke igjen, oppfordrer regionsjef for Statskog i Troms, Kåre Rasmussen.

Statskog har som en av sine oppgaver å legge til rette for friluftslivet. Det skjer blant annet gjennom å gjøre jakt- og fiskemuligheter tilgjengelig til en overkommelig pris, drift av over hundre åpne og gratis buer, rimelige utleiehytter og en rekke andre løpende tiltak. I tillegg har Statskog opprettet støtteordningen ”Statskogmillionen” for friluftsliv og bruk av norsk natur.

– En million kroner i året fra oss blir kombinert med norsk dugnadsånd. Det gir mange små drypp som skaper store resultater, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.