Oppsummering av datingåret 2020: Slik så det norske datinglivet ut

vinter jul

Vi har nettopp kommet inn i 2021 og lagt et kaotisk 2020 bak oss. 2020 var året som forandret det meste i hverdagen vår; alt fra hvordan vi omgås, reiser og jobber til hvordan vi dater.

Men hvordan så egentlig datinglivet ut under året som gikk og som var preget av sosiale restriksjoner og lockdowns? Se datingappen happns’ kartlegging som avslører hvordan norske single datet under året som var.

2020 er nå bak oss, men vi vil nok alle huske året som et år da vi begynte å omgås mer og mer digitalt. Alt fra en digital fredagsøl med kollegene eller middag på Zoom med vennene, til en videosamtale med mormor. Også nettdating ble mer populært i 2020. Statistikk fra den globale datingappen happn viser at antallet norske brukere steg med hele 19 prosent.

Les også:  Lag vafler til vaffeldagen på lørdag

Februar var måneden da antallet brukere økte som mest. Men selv måneder med harde restriksjoner i starten av koronautbruddet, som mars og april, lokket mange nye brukere til datingappen.

Kartleggingen viser også at antallet brukere ikke var det eneste som økte. Antallet Likes og Crushes per bruker steg med hele 43 prosent i 2020 sammenlignet med året før. Norske single var ikke bare mer aktive, men dessuten mer snakkesalige. Antallet startede samtaler mellom brukere økte nemlig med 17 prosent i samme periode. Dette vitner kanskje om en form for selskapssykdom og et økt sosialt behov under koronarestriksjonene.

– 2020 var mildt sagt et spesielt og utfordrende år for de aller fleste. På happn er vi imidlertid glade for å se at pandemien ikke beseiret singles vilje til å møte sin neste Crush eller date. Det viser både antallet brukere som har økt, men også den økte aktiviteten. Det er kanskje forståelig med tanke på at datingapper har vært én av få måter å treffe nye mennesker på, og på grunn av sosiale restriksjoner har vi hatt et økt behov for å skape nye relasjoner, sier Marine Ravinet, Head of Trends i happn.

Les også:  Test deg selv: Hvilket kroppsspråk signaliserer du når du dater?

– Vi vet at det akkurat nå er vanskelig for single å treffe nye mennesker på grunn av sosiale restriksjoner, og derfor lanserte vi en ny videofunksjon i fjor. Vi er klar over at videodating aldri kommer til å være som en date i virkeligheten, men det er et tiltak som gjør det mulig for single å bli bedre kjent med hverandre og kunne nyte de ritualene som gjør den en første daten så spesiell. Det er for eksempel å gjøre seg klar og velge hva man skal ha på seg, fortsetter Marine Ravinet, Head of Trends i happn.

Les også:  Nye billettløsninger om bord i bussene på Ytre Helgeland

Selv om antallet brukere økte mest i løpet av den koronarammede våren, var det i sommermånedene det var mest aktivitet i appen. Hvis man ser på datoene var 5. juli dagen da aktiviteten var på sitt høyeste, fulgt av 26. juli og 2. august.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.