Ønsker seg sol til jul

jobb ferie

Mange nordmenn bytter gjerne ut surkål og sludd med tapas og sol i julen, og ifølge Norges største reisearrangør er det spesielt Kanariøyene som lokker.

– Å reise bort i jula har alltid vært populært. Det er mange som benytter seg av disse fridagene for å få litt sol og varme. I år er jo juleaften på en mandag, så det gir gode muligheter for de av oss som ikke har så mange feriedager til gode også, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Ikke overaskende er det klassikere som Gran Canaria og Tenerife som topper listen over reisemålene vi velger oss i årets siste uker. Men også Thailand og Kapp Verde er populære destinasjoner for reiser på vinteren.

De eldste reiser mest
I følge Ving er over halvparten av de som reiser i julen fra 50 år og oppover.

– Denne aldersgruppen har rett og slett mest tid, mest penger og størst reiselyst. Men det er også mange barnefamilier velger å reise sydover i juleferien. De bruker muligheten til å få et lite avbrekk i hverdagen når skole og barnehage først er stengt, forteller informasjonssjefen.

Lave priser
Prisene på årets julereiser er også rimeligere enn normalt. Det er gode nyheter til de som ønsker seg en ferie på tampen av året.

– Årsaken til de lave prisene skyldes ettervirkningene av den varme sommeren vi opplevde i år og at mange, som et resultat av dette, har tatt ut det de har av ferie. Derfor er etterspørselen noe lavere enn vanlig, og prisene går ned, avslutter Røhr-Staff.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.