Odd Emil Ingebrigtsen er ny fiskeri- og sjømatminister

Nærings- og fiskeridepartementet

Odd Emil Ingebrigtsen (H) fra Bodø ble i statsråd i dag utnevnt til ny fiskeri- og sjømatminister i Solberg-regjeringen.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben. Fiskeri- og sjømatnæringen er viktig for Norge fordi den skaper aktivitet og arbeidsplasser i hele landet. I tillegg er den en av næringene med størst vekstpotensial. Vi skal fortsatt være en verdensledende leverandør av sjømat, og vi vil legge til rette for bærekraftig forvaltning, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen kommer fra jobben som statssekretær i Olje- og energidepartementet, der han har vært siden januar 2020. Da kom han fra jobben som administrerende direktør i Indre Salten Energi AS.

Fiskeri- og sjømatministeren har tidligere innehatt flere lederstillinger og engasjert seg i det private næringslivet i hjembyen Bodø og omegn. Av politisk erfaring har han 24 år bak seg i kommunestyret i Bodø, hvorav åtte av dem i formannskapet.

Han er født 8. oktober 1964, kommer fra Bodø.

I statsråd ble det også utnevnt to nye statssekretærer for næringsminister Iselin Nybø (V).  Jan Christian Kolstø og Grunde Kreken Almeland kommer begge fra Kunnskapsdepartementet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.