Nye studenter kan vinne plass i AF-kollektivet

af gruppen

I dag starter AF Gruppen ny runde i konkurransen hvor studenter kan vinne gratis bolig. Tolv universiteter og høyskoler vil kjempe om å få AF-kollektivet til sitt studiested høsten 2020.

Som en del av jakten på de beste ingeniørstudentene i landet, viderefører AF rekrutteringskampanjen AF-kollektivet. I august flyttet seks studenter fra OsloMet inn i årets AF-kollektiv, en stor villa på Frogner i Oslo. Disse studentene vant forrige runde av konkurransen etter en intensiv finalekamp med NTNU i Trondheim og Høgskulen på Vestlandet. Over 1900 deltagere registrerte seg i konkurransen, og de ivrigste la inn en betydelig innsats for å gå til topps. Nå utfordrer de sine medstudenter og de andre høyskolene til å delta i konkurransen.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle vinne da jeg startet mobilspillet i fjor høst. Det er en veldig morsom premie, og jeg hadde aldri hørt om noen andre selskaper som rekrutterer på denne måten, sier Eldbjørg Aaraas Hånde (22). I tillegg til gratis bolig, fikk hun og flere andre studentene også relevant sommerjobb i et av AF Gruppens prosjekter.

For å vinne en plass i AF-kollektivet, må studentene spille spill og løse oppgaver på en digital plattform som AF Gruppen har utviklet. Alle studiestedene konkurrerer mot hverandre, og vanskelighetsgraden øker i hver fase av spillet. Til slutt vil kun de beste studentene, fra det beste studiestedet i landet, stå igjen som vinnere. Konkurransen strekker seg fra 19. september 2019 til 9. februar 2020 og består av en innledende runde, en semifinale og en finale.  

I løpet av året i AF-kollektivet vil studentene få inspirasjon og veiledning fra fagpersoner i AF Gruppen som er relevant for studiet deres. Samtidig får de mulighet til å vise hva de står for og kunne vurderes for en karriere i selskapet.  

– Vi trenger de beste ingeniørstudentene og vi har fått mange positive tilbakemeldinger både fra de som har spilt spillet og de som har blitt med videre i konkurransen. Gjennom å invitere studentene til å bo «hos oss» har vi lært dem bedre å kjenne, og flere av dem har hatt sommerjobb hos oss. Det første kollektivet havnet i Oslo. Nå utfordrer vi igjen både Oslo og de andre studiestedene til sammen å kjempe om å få neste kollektiv til sin by, sier Karin Engen, HR-direktør i AF Gruppen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.