Nye reisetrender i påsken: Hit reiser vi!

apollo

At påsken kommer sent i år fører til endring i nordmenns reisemønster. Selv om Kanariøyene fortsatt troner topplisten tilbringer rekordmange påskeferien i Emiratene. Sommerfavoritten Kreta er også ny påskefavoritt i år – og hele 20 prosent flere skal utforske en storby!

Apollo melder om fulle påskefly til varmere strøk, med kun noen få seter igjen fra enkelte byer i landet. Nok en gang er det Kanariøyene som troner topplisten med Gran Canaria i spissen.

– Halvparten av gjestene våre tilbringer påsken på Gran Canaria, og på en solid andreplass ligger Tenerife. Det er kombinasjonen av varme og mangfoldet av aktiviteter, opplevelser og hoteller som gjør disse øyene til nordmenns førstevalg i påsken, sier Tonje Løkaas Fossum, Markedssjef i Apollo.

Fra Oslo er Gran Canaria-avgangen for lengst fylt opp, men fra distriktene finnes det fortsatt håp i form av strøplasser. Til Tenerife er det også et fåtall ledige seter fra Oslo, Bergen og Stavanger, men i følge Fossum gjelder det å være rask – for restplassene rives vekk.

Til tross for en solid førsteplass er Gran Canaria destinasjonen som minsker mest i volum. Apollo melder om en nedgang på nærmere 20 prosent til den tradisjonelle ferieøya, samtidig som kapasiteten mer enn dobles til Emiratene.

– Etterspørselen rundt mer eksotiske reisemål øker markant for hvert år, og Emiratene har på kort tid blitt en vinterfavoritt for mange. Nå ser vi også at rekordmange legger ferien hit i påsken – derfor har vi valgt å øke kapasiteten, forteller Fossum – og påpeker at det først og fremst er de mindre emiratene, som Ras al Khaimah og Fujairah, som øker mest.

I år er også Egypt tilbake i Apollos påskeprogram. Reisearrangøren ønsket det populære reisemålet velkommen tilbake i februar, og kan nå gledelig fortelle om utsolgte påskefly til feriebyene Hurghada, Sahl Hasheesh, El Gouna og Soma Bay.

At påsken faller sent i år har også ført til endringer i nordmenns reisemønster. Blant annet åpnes dørene til Middelhavet tidligere – og sommerfavoritten Kreta er nå også en av påskeferiens mest populære destinasjoner.

– Kreta markerer seg i år, og det har helt klart mye med tidspunktet å gjøre. Våren er jo helt fantastisk i Hellas! Ikke bare er temperaturen perfekt for en forsmak på sommeren, men øya blomstrer, atmosfæren er behagelig og i tillegg er det færre turister her på denne årstiden, sier markedssjefen.

Storbypåske er også en trend reisearrangøren merker seg i år. Hos Apollo er salget opp hele 20 prosent i påskeferien, og det er London, New York og Roma som lokker mest.

– London er og forblir storbyfavoritten året rundt, vi går rett og slett aldri lei. I påsken ser vi derimot den største økningen i byer som også tilbyr sol og bad. Blant annet er salget av reiser til Malaga doblet sammenliknet med fjoråret, og både Barcelona og Florida er med i topplisten, sier Fossum.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.