Nå kan du melde inn barnets navn på skatteetaten.no

web data pc

Nybakte foreldre kan nå melde inn navnet på sitt nyfødte barn både enklere og raskere på skatteetaten.no.

Hvert år fødes det mellom femti og seksti tusen barn i Norge. Når en ny verdensborger ser dagens lys er det mye som skal ordnes av de nybakte foreldrene. En av tingene er å gi barnet et navn.

Skatteetaten lanserer nå en ny tjeneste hvor du som nybakt far eller mor kan gå inn å melde hva barnet ditt skal hete.

I den nye digitale tjenesten legger du inn ønsket fornavn og etternavn på barnet. Når navnemeldingen kommer til Skatteetaten gjør vi en rekke automatiske kontroller for å sjekke at navnet oppfyller alle krav. Blir navnevalget godkjent, vil du som forelder få beskjed om dette umiddelbart, og den andre forelderen kan samtykke til navnevalget.

Følger ikke navnet reglene i Navneloven eller møter kravene, vil du få beskjed om dette med en gang og kan endre navnet der og da. Du får for eksempel umiddelbar varsel hvis navnet du har valgt er beskyttet og vi må behandle navneønsket manuelt.

– Skatteetaten er for tiden i gang med å modernisere Folkeregisteret, og det betyr flere nye og enklere tjenester for innbyggerne. Nye navnetjenester er én av innbyggertjenestene vi forbedrer, til glede for alle som skal gi barnet sitt første navn, sier divisjonsdirektør Jørn Leonhardsen i Skatteetaten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.