Ny undersøkelse: Disse lydene gjør nordmenn lykkelige

vinter

Er du i dårlig humør? Da kan lyd være det som får deg til å føle deg bedre igjen. En undersøkelse fra Goodyear viser nemlig at ni av ti nordmenn mener at lyd kan få dem til å føle seg bra, og hver tredje nordmann oppgir at de ofte føler seg bra på grunn av lyd. Det som får flest til å føle seg lykkelige, er musikk de liker, tett fulgt av stemmen til noen de er glad i, samt fuglekvitter.

Vi utsettes daglig for ulike typer lyd, og enkelte liker vi bedre enn andre. Én ting er imidlertid sikkert: Lyd har en egen evne til å skape følelser. I en undersøkelse fra Goodyear fremgår det nemlig at nærmere sju av ti nordmenn føler seg bedre ved å høre på musikk de liker. Nesten annenhver nordmann, 43 prosent, oppgir at stemmen til noen de er glad i, eller fuglekvitter (42 prosent) får dem til å føle seg vel. Det som ikke ser ut til å ha like god effekt på nordmennenes humør, er lyden av en SMS eller andre meldinger på telefonen. Bare fire prosent sier at det kan få dem til å føle seg bra.

– Det er to aspekter man må ta i betraktning når man tenker på hvorfor en type lyd gjør en lykkelig. Delvis handler det om hvordan lyden faktisk høres ut og hvordan vi mottar den rent fysisk, men fremfor alt handler det om det psykiske aspektet. At musikk havner øverst på denne listen er ikke særlig overraskende, og det er akkurat fordi en bestemt sang man liker, ofte kan forbindes med en spesiell følelse, opplevelse eller et minne, sier lydeksperten Dr. Thomas Lagö.

Nærmere hver tredje kvinne oppgir at leende barn eller babyer får den til å føle velbehag. Blant mennene bringer barn- eller babylatter lykkefølelse til hver femte mann. Det menn viser seg positive til sammenlignet med kvinner er i stedet motorlyd: 9 prosent oppgir at det kan få dem til å føle seg bra. Samme tall blant kvinner er bare 1 prosent.

– Lyd er unektelig en stor del av hverdagen, ikke minst lyd i bilen. Derfor arbeider vi som dekkprodusenter kontinuerlig med å utvikle stiller dekk som gir en mer behagelig reise. Med vår SoundComfort-teknologi kan vi redusere den innvendige støyen i bilen med opptil 50 %1, slik at du kan nyte mer av den lyden som får deg til å føle deg bra, og dermed få en mer behagelig opplevelse, sier Sofia Koski, nordisk markedsføringssjef hos Goodyear.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.