Ny bildebok tar for seg skolevegring

cappelen damm

I sin nye bildebok «Grevlingdager» tar Gro Dahle opp temaet skolevegring. Dette er et underkommunisert problem som er mer utbredt enn mange tror. Og veldig vondt for den det gjelder, samtidig som det rammer hele familien.

Boken føyer seg inn i rekken av bildebøker, et helt lite bibliotek, der forfatteren tar opp vonde, vanskelige og til dels tabuiserte temaer, som vold i hjemmet, incest, omsorgssvikt og pornografi. «Grevlingdager» er illustrert av Kaia Dahle Nyhus.

Som Gro Dahles øvrige tema-bildebøker, presenteres historien – her om lille Pim, som en fabel. Gjennom fortellingen løfter hun frem det vonde, men viser også at problemer kan løses og at det er mulig å få det bedre. Nøkkelen ligger i å bli sett – og møtt av voksenpersoner som ønsker å forstå og ser nødvendigheten av endring. I «Grevlingdager» møter vi altså Pim, som syntes alt var bedre før.

Han likte å gå på skolen. Dagene var lyse og fulle av glede. Men plutselig er det ikke greit lenger. Pim vil ikke gå på skolen. Verken mamma eller Pim vet hvorfor. Det blir vanskeligere for hver dag som går, og Pim fjerner seg lenger og lenger fra det lyse og lette. Pim graver seg lengre og lengre ned. Noe må gjøres. Men er Pim seg selv lenger?

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.