Nordnorske sparebanker med millionstøtte til alpin-VM i Narvik

alpint ski

De nordnorske sparebankene gir seks millioner til arbeidet for å få alpin-VM til Narvik i 2027.

I november 2018 valgte Norges Skiforbund Nord-Norge og Narvik som Norges kandidat til et alpint VM i 2027. Om tre år avgjør det internasjonale skiforbundet (FIS) saken. I mellomtiden må Narvik og Nord-Norge bevise at byen og landsdelen er den beste arenaen for arrangementet, ikke minst i søknaden som skal være FIS i hende om to år.

De nordnorske sparebankene går nå sammen om å finansiere arbeidet med å utvikle og vise fram arenaen. Med i det historiske spleiselaget på seks millioner over de neste tre årene er Sparebanken Narvik, Gildeskål Sparebank, Helgeland Sparebank, Ofoten Sparebank, Sparebank 68° Nord og SpareBank 1 Nord-Norge.

– Nordnorsk samarbeid og samhold er forutsetningen for å lykkes som søker og senere vertskap for det største arrangementet på nordnorsk jord noen sinne. Norges Skiforbund har pekt nettopp på entusiasmen fra en hel landsdel som et viktig kriterium for å få et alpin-VM til Norge. Det er derfor naturlig at Nord-Norges samfunnseide banker finner sammen på denne måten. Det sier administrerende direktør Hanne Nordgaard i Helgeland Sparebank på vegne av alle de seks nordnorske sparebankene.

– Et alpin-VM i landsdelen vil gi ringvirkninger for hele Nord-Norge. For det første vil nordnorsk næringsliv bli leverandører til arrangementet, og mange nye bedrifter vil nok vokse fram i årene fram mot 2027. For det andre blir arrangementet et utstillingsvindu mot verden, direktesendt på 27 TV-stasjoner med til sammen 700 millioner seere. Det vil bety mye for reiselivet på lengre sikt. I tillegg tror vi at et VM vil løfte skisporten i hele landet, ikke minst i landsdelen, sier Erik Plener i selskapet Alpin VM 2027.

Plener er glad for at de nordnorske sparebankene engasjerer seg i fellesskap, og at de ser potensialet for verdiskaping og vekst som ligger i et nordnorsk alpin-VM. Det håper han blir et eksempel til etterfølgelse:

– Vårt mål fremover er at hele landet sammen skal jobbe fram den internasjonale støtten som skal til for å få arrangementet til Norge, Nord-Norge og Narvik. Da er all drahjelp både fra næringslivet og det offentlige nødvendig.

Alpin-VM i Narvik har satt seg som mål å være verdens første idrettsarrangement som oppfyller alle kravene i Paris-avtalen. Dette ambisiøse målet har også vært viktig når de nordnorske sparebankene velger å støtte søkerarbeidet med til sammen seks millioner kroner. 

– Når vi kan bidra til lokal og regional verdiskaping som samtidig begrenser et globalt problem, er dette et viktig løft som vi gjerne tar sammen, sier administrerende direktør Elling Berntsen i Sparebanken Narvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.