ANNONSE: Nordmenn investerer grønt, og slik bidrar Mo i Rana til det grønne skiftet

Hvis det er to ting som har blitt særlig populært de siste dekadene, så er det grønn energi og investering. De to har blitt satt såpass på dagsorden at det gir god mening å kombinere de to. I Norge investerer vi grønnere enn noen gang, og det er det god grunn til.

Også i Mo i Rana er det planlagt endringer som støtter en mer miljøvennlig hverdag, med den fremtidige byggingen av Freyer batterifabrikk. Med den økende mengden grønne investorer, og med en interesse for lignende prosjekter, vil de høye bygge avgiftene trolig dekkes.

Hvorfor investere grønt?

Vi hører mye om miljø og det grønne skiftet, men er det virkelig noe å investere i? Svaret er ja, verdien på grønne aksjer har gått enormt opp, og med klimaavtaler og høyere CO2-avgifter i Norge, tyder alt på at vi går en grønnere tid in vente. I Mo i Rana vil Freyer bruke 40 milliarder kroner på å bygge ut batterifabrikken, og det ligger mye penger i grønnere løsninger. Man ser dessuten stort oppsving i disse grønne aksjene, som også gjør det til en god investering.

Disse aksjene er populære

Vi vet at nordmenn investerer som aldri før, og at en tendens er å følge dette grønne skiftet, men hvilke aksjer er mest populære? Norske private investorer eier grønne aksjer for hele 19,8 milliarder kroner ifølge data fra Euronext og Oslo Børs. Den siste tiden har aksjer hos Saga Pure, Magnora, Cadeler, Tomara, Rec Silicon, Scatec, Aker Offshore Wind, Aker Carbon Capture samt Aker Horizon vært av interesse for nordmenn.

Før du starter å investere

Før du starter å investere i Norge aksjer, grønne aksjer eller noe helt annet, er det viktig at du tenker godt gjennom beslutningene, og er helt sikker på at dette er det rette for deg som privat investor. Du må nemlig sette deg inn i selskapet du ønsker å investere i, samt sette en strategi for kjøpene. En strategi kan som nevnt her være å investere grønt, ettersom mye tilsier at dette vil være fremtidens suksess. Likevel er det viktig å gjøre sine egne undersøkelser, lese nyheter og lytte til ekspertenes råd.

Vi ser at de aller fleste er for et grønt skifte, og at det i stor grad påvirker aksjeverden. I Mo i Rana er det særlig oppbygningen av Freyers batterifabrikk som fanger oppmerksomheten for øyeblikket, og grønne investorer vil trolig ønske denne i porteføljen sin.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten