MUSIKK: Stina Talling ute med låta «Fortid til fremtid»

sony

Stina Talling slipper «Fortid til fremtid» oppfølger til BlimE-hiten «Mer enn god nok». Mer enn god nok er ikke bare tittelen på debutlåten, men også en grei oppsummering av artist, skoleelev, influenser og YouTuber Stina Talling.

Så selvsikker og frittalende som nesten bare en Bergenser kan være, er Stina allikevel ydmyk og veldig klar over at hun har mye å lære før hun er den artisten hun alltid har drømt om å bli.

Ja, for musikk har vært i senteret av Stinas liv siden hun var et lite barn. Å opptre med sang, dans og musikk har vært drømmen siden før hun lærte å gå. Hun har «alltid» sunget, vært den som ville synge solo, den som turte å stikke seg fram. Og det at hun våget har fått henne dit hun er i dag. Selvlært, sta og lidenskapelig opptatt av å lære og mestre alle aspekter ved å være artist.

Les også:  Nesten 178 millioner til kultursektoren

En «tulle-julelåt» med andre norske influensere julen 2018 viste at Stina hadde stemmeprakt, men at hun i tillegg hadde både låtskrivertalent og var en naturbegavelse på scenen kom som en overraskelse på mange når hun artistdebuterte med «Mer enn god nok».

Låten skrev Stina Talling i samarbeid med etablerte låtskrivere, og den frontet NRK Supers vennskapskampanje BlimE. Stina opptrådde på VGlista, både på Rådhusplassen i Oslo, og i Trondheim og Bergen, og «Mer enn god nok» har hittil strømmet til gull.

Les også:  Nesten 178 millioner til kultursektoren

I motsetning til «YouTube-Stina» så er artist-Stina mer naken, sårbar og ekte. YouTube-videoene er personlige og morsomme, men ren underholdning, inspirert av hva Stina tror følgerne kan ha lyst til å se. Men med musikk er hun kompromissløst på jakt etter sitt eget uttrykk, og hun ønsker å formidle noe som når hjertet til lytteren. Det er et ambisiøst mål, men ikke urealistisk.

Les også:  Nesten 178 millioner til kultursektoren

Med «Fortid til fremtid» tar Stina Talling enda et steg videre i sin utvikling som artist. Låten har hun skrevet i samarbeid med Ingrid Frøsland, Vilde Johannessen og Peder Elias Eriksrud Kjørholt. Et låtskriverteam med snittalder på drøyt 22 år, og forhåpentlig et moderat antall knuste hjerter å vise til. Men de tør å være åpne om hva de føler.

– Kjærlighet har ingen fasit, så alle opplever det forskjellig, uansett alder. Og kjærlighetssorg er VONDT, uavhengig av om du er 25 eller 16, så der stilte vi egentlig ganske likt, sier Stina.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.