I løpet av pandemien har nordmenn handlet mere møbler på nett enn vi noen gang har gjort før. Vi har brukt mere tid i hjemmet de siste månedene og det har ført til at mange har valgt å renovere eller pynte opp litt ekstra hjemme.
Norsk E-handel kan fortelle at vi faktisk har brukt hele 3,9 milliarder norske kroner på møbler og interiør i 2020. Selv om vi har handlet mye på nett de siste månedene så betyr ikke det nødvendigvis at vi kun kjøper nytt. Finn.no har nemlig ikke hatt så mye trafikk noen gang som i 2020. Kanskje er det på grunn av pandemien eller kanskje har vi begynt å bli mer miljøvennlige? Det er på tide at også Norge følger med nabolandene våre på «brukt-trenden» og nå ser det ut som vi endelig kan nærme oss naboene våre.
Er det slutt på «bruk og kast» kulturen
Å handle brukt er ikke bare miljøvennlig, men det er også som oftest billigere. Tidligere har nok mange hatt et inntrykk av at man må ha dårlig råd dersom man skal handle brukt, men heldigvis har dette synet endret seg de siste årene. I dag finnes det et hav av plattformer som tilbyr kjøp og salg av brukte møbler og interiørartikler. Blant annet kan du benytte deg av Tise, Marketplace, Finn eller Papkassen.
Papkassen.dk er nok en noe mer ukjent plattform hos oss nordmenn, men den har virkelig slått an hos naboene våre. Her kan du finne alt fra sofaer og lenestoler til PC-skjermer og klær. Finn ditt neste spisebord til en billigere pris og kanskje får du en sjarmerende historie med på kjøpet også. Det er jo nemlig slik at det kan være noe helt unikt og ekstremt sjarmerende med brukte møbler. Historiene som ligger gjemt bak flotte møbler kan gjøre at rommet får et helt unikt preg. Så er det din tur til å skape minner og historier med de nye møblene.
Møbeltapetserer Anne Grete Knudsen kan også fortelle oss at nordmenn har blitt mer bevisste på hvor møblene de kjøper kommer fra. Mange ønsker at møblene skal være norsk produserte og at stoffene skal være miljøvennlige. Kanskje er det derfor hele åtte av ti nordmenn velger å kjøpe møbler brukt. Nordmenn har funnet gleden i å gi nytt liv til det gamle og kanskje beveger vi oss sakte, men sikker vekk fra «bruk og kast» kulturen.