Porto Geese slipper låta «What a Day»

sheep

«What a Day» er siste singel ut før debutalbumet «Duck» slippes om en drøy måned! I motsetning til de to foregående singlene, «Screens» og «Also Void», skrus nå tempoet ned og lander i et mer shoegaze-beslektet landskap – en annen viktig side av uttrykket til Porto Geese.

Gitarveggene har blitt større, og stemningen litt nedtonet – som kanskje nikker mer mot «Close» fra 2020. Bandet knytter dette og lekenheten fra de to foregående singlene mesterlig sammen på vei mot albumet og den mer komplekse helheten det inneholder. «What a Day» er storslått alternativ rock!

Bare en liten uke før pandemien førte til den første nedstengningen av Norge hadde Porto Geese briljert på by:Larm i Oslo etter slipp av debut-EPen. Omfattende turnering var i tjømda, tilbakemeldingene var utelukkende svært positive, og 2020 virket som et år der mye kom til å skje for bandet som mer eller mindre kom ut fra intet kort tid i forkant. 

Heldigvis for oss så har primus-motorduo Joar Renolen og Bendik Øvrelid ikke ligget på latsida, og har tilbrakt det siste året i studio for å ferdigstille debutalbumet, som nå nærmer seg med stormskritt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.