MUSIKK: Veronica Maggio ute med «Fiender är tråkigt»

universal

Veronica Maggio har siden sin debut i 2006 blitt hyllet av journalister og fans, vunnet alle priser som kan bli vunnet og oppnådd en utrolig kommersiell suksess med sine fem kritikerroste album. Hun er utvilsomt en av Sveriges absolutt største artister, og det er ingen hemmelighet at hun er landets livedronning.

I mars ble den første singelen «Kurt Cobain» sluppet fra det kommende albumet «Fiender är tråkigt» som kommer til høsten etter en stor sommerturné. Men allerede nå kommer den første delen av albumet. Veronica sier:

– Jeg elsker jo konseptet album. Dramaturgien, friheten og luksusen å dykke inn i en hel verden av sanger. Men det er noe fristende i å la sangene stå litt på egne ben også. Å slippe dem over tid og gi dem mer plass. Til slutt lander sangene på samme album og blir en helhet.

Forrige uke begynte Veronica sin sommerturné på Gröna Lund i Stockholm tre kvelder på rad, noe som aldri har blitt gjort i moderne tid. Etter det fortsetter reisen inn i landet med stopp i hele Sverige, men også Norge og Finland.

Utgivelsen inneholder fem spor, hvorav to er blitt utgitt før, «Kurt Cobain» og «Tillfälligheter», som begge har gått platina og gull i Sverige og blitt mye spillt på radio. Alle sanger er laget av Veronica sammen med Jocke Berg (kent), Simon Hassle og Agrin Rahmani, som Veronica har beskrevet som et meget vellykket og organisk samarbeid.

– Jeg var litt deppa en periode over alt mulig egentlig, dro til LA og skrev, kastet all musikken jeg skrev og følte meg for første gang helt uinspirert. Lyset i tunnelen dukket opp da jeg skrev den første sangen til albumet med Agrin Rahmani. Sammen med han, Simon Hassle og Jocke Berg, gikk alt plutselig enkelt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.