LESERINNLEGG: Bompengekutt i julegave

fartsgrense

Det er mange som går inn i julen med en klump i magen. Folk flest møter økte avgifter, skatter, matpriser og strømpriser ute av kontroll.

Av: Frank Sve, Transportpolitisk talsmann, FrP.

Dette er problemer man også har på Haramsøya i Møre og Romsdal. Innbyggerne har likevel fått en byrde mindre inn mot julefeiringen.

I VG 10. november kunne alle lese om en barnefamilie på Haramsøya som hadde bompengerekning på 8500kr pr mnd. En årlig bompengeregning på over 100 000 kroner, oppå alle andre eksplosive utgifter, ville vært uhåndterlig for de fleste.

FrP sitter ikke lenger i regjering, og har derfor begrenset handlingsrom for å skaffe politisk flertall og gjennomslag. Vi tar likevel ofte kampen for folk flest, og i denne saken fikk fornuften gjennomslag. 

Undertegnede fremmet tidligere i år et forslag i Stortinget, som banet vei for at bompengetakstene i dette prosjektet kunne settes ned. Forslaget ble enstemmig vedtatt. Dette åpnet vei for kutt av bompengetakstene i Nordøyveien.

Jeg satte siden forslaget på dagsorden i Fylkestinget, og fikk også der et enstemmig vedtak om å kutte bompengene med mange hundre millioner kroner. Dette nødvendige bompengekuttet er en hyggelig julegave for vanlige folk og næringslivet på Nordøyene i Møre og Romsdal.

Dette løser likevel ikke det havet av økonomiske utfordringer folk flest og næringslivet nå står oppe i. Når både Stortinget og Fylkesting kan samles for å løse dette problemet, bør politikerne også kunne vise handlekraft og løse strøm, pris og avgiftskravene vi nå står oppe i. 

Om regjeringen ønsker å få kontroll på strømprisene og utgiftseksplosjonene til folk og næringsliv, er FrP alltid på tilbudssiden. Situasjonen er nå for alvorlig til at regjeringen bare «venter og ser». Om Støre og Vedum bruker juletiden til å se på hva som er mulig å få til på Haramsøya og i Møre og Romsdal, ser de forhåpentligvis at det faktisk er mulig å løse de problemene folk flest i dag står oppe i.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.