Mohr, Aasheim, Sveen og Johannessen vant tredje NorgesCupen i sykkelkross

norgescupen sykkelcross

Vingerkross var vert for den tredje NorgesCupen i sykkelkross og bød på en spektakulær løype med flere jordvoller, sandgraver og hindre. På Kongsvinger hadde det også regnet ganske kraftig dagen før, så deltakerne kunne vente seg en skikkelig gjørmete og sleip løype.

I K-Junior lå Ingrid Mohr fra Stavanger SK og Berit Nordsæter Resell fra TVK likt sammenlagt i Norges Cupen etter de to første Norgescupene. Ut i fra start var det Mohr som tok kommandoen og lå drøye minuttet foran Natalie Irene Midtsveen fra Ringerike SK. Resell stilte ikke til start i Vingerkross. Mohr hadde god kontroll på ledelsen hele løpet og tok en grei seier foran Midtsveen.

– Det gikk veldig bra, var ikke like gjørmete som sist gang. Men det var veldig tungt, spesielt i starten, sier Mohr.

I M-junior gikk det en stor velt i første sving som hindret flere ryttere. Ludvig Fischer Aasheim fra Rye SK fikk luke tidlig på første runden.

– Det var veldig moro å kjøre i dag, var ikke så veldig teknisk løype i dag så jeg dro nok fordel av det. følte meg også veldig bra, så moro å ta seieren. Min første i CX, sier Aasheim.

I K-Senior hadde de to første Norgescupene blitt totalt dominert av Martine Opsahl fra IF Frøy, men ut fra start tok Marit Sveen fra Rye SK kommandoen.

– Det var en veldig morsom løype, men det var veldig gjørmete så jeg måtte bytte sykkel da jeg fikk problemer med girene. Men det var veldig moro å kjøre, sier Sveen.

I M-Senior sto det et sterkt startfelt klare til dyst. Ut i fra start ble det også her en dramatisk med en velt hvor flere ryttere var involvert. Men Johannessen var overlegen og tok en klar seier.

– Jeg følte meg veldig sterk og fikk en luke sammen tidlig med Martin, så det var stas at vi kunne ligge to fra sammen klubb foran. Synes løypa var veldig bra, ikke så teknisk men jeg hadde mye å gå på så det var bare å gi gass, sier Johannessen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.