Bringebær – Naturens godteri

bringebær

Aldri før har det vært dyrket mer bringebær i Norge. Og nå er de her, de norske herlige, smakfulle og høyt elskede bringebærene. Sesongen startet tidligere enn normalt og vil slutte tilsvarende tidligere. Dette på grunn av den varme sommeren vi har hatt i Sør-Norge i år, der de fleste bingebærene kommer fra.

Selv om vi har friske bringebær i butikkene hele året og forbruket totalt har økt med over 20 % hvert år de siste årene, så er det er bare å nyte disse norske og kortreiste mens vi har mulighet – for sesongen blir kort i år. Man regner med å kunne tilby norske friske bringebær til noe ut i august.

Les også:  To av tre barn vil ha leker som viser ekte følelser

Disse røde bærene er naturens beste godteri. Server dem gjerne som den beste snacks. Bringebær er perfekt match i salater og som garnityr til spekemat. Bringebær og sjokolade sammen i bakverk er en uslåelig kombinasjon. De er kjempefine som fyll i kaker, i fruktsalater, i grønnsakssalater, i smoothies, til is, syltetøy og som topping på frokostblandingen for å nevne noe. En bringebærdressing er også verd å prøve.

Les også:  Nå bør du måke hyttetaket

Temperatur viktig
Bringebær skal oppbevares kaldt, men det er viktig å temperere dem før servering. Ta bærene ut av kjøleskapet gjerne to timer før servering. Da kommer nemlig den aller beste smaken og aromaen fram for fullt.

Frys gjerne ned noen kurver også. Da er det lurt å singelfryse noen; legg noen fine bær utover på et brett. Sett brettet i fryseren. Når du skal bruke dem igjen, så tin bærene sakte på brettet i kjøleskapet.

Les også:  Fremdeles interesse for personlige bilskilt

Bringebær er en god kilde til vitamin C og har i tillegg et høyt innhold av kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Helsegevinstene får du på kjøpet, så hva venter du på? Løp og kjøp!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.