Menneskerettsprisen går til journalistene som skrev om de tre Tolga-brødrene

Medietilsynet

Kulturdepartementets menneskerettspris for 2020 går til VG-journalistene som avdekket hvordan tre unge menn ble fratatt muligheten til å styre over sine egne liv i saken om «Tre brødre på Tolga».

Prisen deles ut hvert annet år til journalister som i særlig grad har satt søkelyset på aktuelle menneskerettighetsspørsmål i Norge, og administreres av Medietilsynet.

Menneskerettsprisen på 100 000 kroner og et litografi av kunstneren Håkon Bleken ble delt ut til journalistene Maria Mikkelsen, Mona Grivi Norman og Frank Haugsbø mandag 9. november av kulturminister Abid Q. Raja.

– Journalistene bak saken «Tre brødre på Tolga» har gått til kjernen av hva undersøkende journalistikk skal være. Gjennom grundig og tidkrevende arbeid har de tatt kampen for sårbare enkeltmennesker. De har avdekket grove brudd på grunnleggende menneskerettigheter og omfattende forsømmelse fra offentlige myndigheter. Årets prisvinnere har vist hvordan journalistikken er et verktøy som kan brukes til å grave frem urett og føre til viktige endringer i samfunnet, sier Raja i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.