Mazda lanserer støtte for Apple CarPlay

apple carplay

Mazda harnå lansert en oppdatering til det intuitive infotainmentsystem MZD Connect. Oppdateringen gir støtte for både Apple CarPlay og Android Auto som gir sømløs integrasjon av smarttelefonens funksjoner for anrop, meldinger, navigasjon, musikkstrømming, etc.

Oppdateringen blir tilgjengelig som ekstrautstyr til alle nye biler fra Mazda, og kan i tillegg ettermonteres på alle eksisterende biler som er utstyrt med MZD Connect – Mazdas infotainmentsystem som først ble lansert til Mazda3 i 2013 og senere er rullet ut på alle modeller.

Per i dag har ikke Google lansert Android Auto for Norge, hvilket betyr at det i første omgang er iPhone-brukere som får glede av oppdateringen.

Når smarttelefonen er koblet til MZD Connect via USB-porten kan Apple CarPlay kontrolleres via bilens eksisterende betjeningsinstrumenter; HMI Commander, multifunksjonsrattet og berøringsskjermen (ved stillstand). Det er i tillegg støtte for talekontroll via Siri.

Oppdateringen blir tilgjengelig som ekstrautstyr for både nye og eldre Mazdaer utstyrt med MZD Connect fra midten av August 2018.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.