Mangel på nye boliger presser opp prisene i Oslo

tjen penger online

Markedet for nyboliger i Oslo har sunket jevnt de siste fire årene. Det presser opp prisene i det allerede hete Oslo-markedet, mener meglertopper ifølge E24.

I januar viste statistikken meglerhuset Røisland & Co at det var 20 prosent færre nyboliger tilgjengelig i 2021 sammenlignet med foregående år.

– Vi skulle ønske vi så mer fremdrift. På Skøyen er det planlagt 6000 nye boliger, men det skjer ingenting med reguleringen. Det er mange sånne eksempler, sier Røisland til E24.

Boligmarkedet i Oslo er likevel hett med historisk høye boligpriser, det selges og kjøpes boliger i hovedstaden i et høyt tempo. Det betyr at det er hektiske tider for flyttebyråene i Oslo og områdene rundt.

– Vi får stadig flere antall flytteoppdrag i Oslo og omegn. Vi har faktisk utført mange hundre flytteoppdrag i Oslo, Bærum, Asker, Lillestrøm og Follo, sier Mario Stoica, daglig leder i Flytting Oslo, Mario Stoica.

Og flyttebyrået i Oslo får tydeligvis det travelt i tiden fremover.

– I Oslo ser vi økende grad av enkelthusstander, og det vil kreve flere boliger, sier administrerende direktør Grethe Meier i Privatmegleren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.