Mangel på nye boliger presser opp prisene i Oslo

tjen penger online

Markedet for nyboliger i Oslo har sunket jevnt de siste fire årene. Det presser opp prisene i det allerede hete Oslo-markedet, mener meglertopper ifølge E24.

I januar viste statistikken meglerhuset Røisland & Co at det var 20 prosent færre nyboliger tilgjengelig i 2021 sammenlignet med foregående år.

– Vi skulle ønske vi så mer fremdrift. På Skøyen er det planlagt 6000 nye boliger, men det skjer ingenting med reguleringen. Det er mange sånne eksempler, sier Røisland til E24.

Les også:  Tre av fire kan rammes av elsykkelbrann innendørs

Boligmarkedet i Oslo er likevel hett med historisk høye boligpriser, det selges og kjøpes boliger i hovedstaden i et høyt tempo. Det betyr at det er hektiske tider for flyttebyråene i Oslo og områdene rundt.

– Vi får stadig flere antall flytteoppdrag i Oslo og omegn. Vi har faktisk utført mange hundre flytteoppdrag i Oslo, Bærum, Asker, Lillestrøm og Follo, sier Mario Stoica, daglig leder i Flytting Oslo, Mario Stoica.

Les også:  Tre av fire kan rammes av elsykkelbrann innendørs

Og flyttebyrået i Oslo får tydeligvis det travelt i tiden fremover.

– I Oslo ser vi økende grad av enkelthusstander, og det vil kreve flere boliger, sier administrerende direktør Grethe Meier i Privatmegleren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.