Velkommen til Oslo Pride 2019

oslo pride

Oslo Pride er Norges største og viktigste feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Hundrevis av frivillige ildsjeler går sammen om å arrangere en ti-dagers festival hvor alle får være akkurat den man er. Årets festival foregår 14. juni – 23. juni 2019.

Hele festivalen planlegges og driftes av frivillige, med rundt 80 helårsfrivillige og 300 frivillige under selve festivalen. Festivalen eies og arrangeres av FRI Oslo og Akershus, og er for alle som bryter med normene for kjønn og seksualitet.

I 2018 hadde festivalen 77 000 besøkende i Pride Park og 15 000 besøkende på debattarenaen Pride House og på kunstutstillingen Pride Art. Paraden hadde rekordoppslutning med nesten 45 000 deltagende og rundt 250 000 tilskuere.

– Oslo Pride er en årlig ti dager lang festival hvor alle får være akkurat den de er. Årets festival kommer til å ha fokus vår skeive historie og dette vil være i sentrum på flere av våre arrangementer. Oslo Pride er langt mer enn kun fest og en feiring. Festivalen består av debatter om temaer som engasjerer, foredrag som gir deg et innblikk og kunst som både rører og provoserer. Vår historie er full av mangfold og det skal Oslo Pride vise. For å få til alt dette her, står flere hundre dedikerte frivillige på for å organisere hele festivalen. Frivillighet er en av de viktigste grunnstenene i Oslo Pride og uten dem, hadde ikke dette vært mulig, sier festivalsjef Fredrik Dreyer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.