9 av 10 nordmenn: VAR-dømming gir flere korrekte avgjørelser i Premier League

ball

Hele 88 prosent av nordmenn som har en mening om den nye VAR-dømmingen i Premier League, mener at det blir tatt flere korrekte avgjørelser i fotballen med videodømming.

Det viser en representativ undersøkelse som betalingsleverandøren Klarna har fått utført. Nå designer de sin egen fotballtrøye for å hylle VAR.

– Videodømming har vært omstridt i flere mesterskap, men nordmenn er tydeligvis av samme oppfatning som oss i Klarna. Det skal være lov å tenke seg om før man tar en endelig avgjørelse, og det skal være lov å angre seg – enten det er på fotballbanen eller ved kjøp på nett, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

I en representativ undersøkelse* Klarna har fått utført av YouGov blant 1002 nordmenn, er det blant de som har en mening om videodømming bare 12 prosent som mener VAR ikke fører til at det blir tatt flere korrekte avgjørelser.

Klarnas betalingsløsninger, med blant annet konseptet «kjøp nå – betal senere», håndterer mellom en tredjedel og halvparten av all netthandel i Norge. For å feire muligheten til å angre seg og bidra til flere korrekte avgjørelser lanserer de nå en fotballtrøye som feirer VAR sammen med den kjente, britiske designeren Angelo Trofa. 

– Vi i Klarna er på mange måter betalingsløsningenes VAR. Vi skal hjelpe kundene å ta de riktige avgjørelsene når de handler på nett. Da er det viktig å gi dem muligheten til å angre seg. Denne lekre fotballtrøyen er designet av en av de virkelig store i bransjen og  laget spesielt til de som elsker å ta riktige avgjørelser, sier Elvestad. 

Til Norge kommer det 15 eksemplarer av den eksklusive fotballtrøyen.

I Klarna-undersøkelsen hadde hele to tredjedeler av de spurte en mening om videodømming i Premier League. De resterende hadde ingen synspunkter eller var usikker på hva de synes om VAR.

Klarna x VAR fotballtrøyen er designet av den britisk-italienske fotballdraktdesigneren Angelo Trofa. Han har utgitt publikasjonen «Fotball Strip Concept» hvor han designer fotball-fashion. Trofa har også produsert fotballdraktene til det irske fotballandslaget.

– Det mest åpenbare symbolet på VAR er dommerens håndbevegelse, men dette var vanskelig å få med i et design uten at det ser ut som en bruksanvisning. Det var slik ideen om å bruke et VHS-aktig mønster på trøyen oppstod. Dette blir globalt oppfattet som en mulighet til å spille, pause og spole tilbake en videokassett. Det er på mange måter slik VAR fungerer, sier Trofa.

Brystmerket er ifølge Trofa lagd som et klassisk monogram som ofte benyttes i søramerikansk fotball. Det er også formet for å likne på en kameralinse.

I Klarnas undersøkelse ble et representativt utvalg nordmenn spurt om de synes videodømming generelt var bra for fotballen. Fem av seks av de som hadde en mening om dette, synes VAR-dømming er bra for fotballen. En av seks spurte som har en mening om det, mener VAR ikke er bra for fotballen.

De to regionene der flest mener VAR ikke er bra for fotballen er Oslo og Akershus. Her mener nesten en av fire (23 prosent) dette. Mest positive til VAR er de i resten av Østlandsområdet og på Sørlandet. Her oppgir bare 12 prosent av de som har en klar mening om VAR, at det ikke er bra for fotballen.

– Selv blant de som mener at VAR gir korrekte avgjørelser, er det 10 prosent som mener VAR ikke er bra for fotballen.Men når det kommer til netthandel, tror jeg de aller fleste er enige at det er positivt at man kan få litt ekstra tid for å ta den riktige avgjørelsen, sier Elvestad.

Fire av ti spurte hadde ingen mening om videodømming er bra eller dårlig for fotballen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.