LEGO viser frem en Lamborghini Sián FKP 37-modell i full størrelse

handeland

I dag ble det nyeste tilskuddet i LEGO konsernets bilpark avduket: en spektakulær Lamborghini Sián FKP 37-modell i full størrelse, bygget av over 400 000 LEGO Technic elementer. Nok en gang demonstrerer LEGO konsernet og Automobili Lamborghini at man kan bygge absolutt hva man vil med LEGO Technic. 

Denne fullskalamodellen av en Lamborghini Sián FKP 37 gjengir den italienske supersportsbilen i all sin visjonære prakt og er en spektakulær oppfølger til LEGO Technic 1:8 skalamodellen, som konsernet lanserte i fjor. Modellen er tro mot originalen. Over 154 forskjellige typer LEGO elementer er anvendt for å gjengi den futuristiske elegansen og lett gjenkjennelige silhuetten til Lamborghini Sián. 

Lena Dixen, Senior Vice President for Product and Marketing i LEGO konsernet forteller: 

– Designerne våre elsker utfordringer, så dere kan jo tenke dere hvor glade de ble da vi ba dem om å tenke i større formater enn de vanligvis gjør. De kastet seg over muligheten til å kunne samarbeide med teknikerne og designerne fra modellverkstedet vårt på Kladno-fabrikken i Tsjekkia, som bygger disse imponerende modellene i full størrelse og virkelig sprenger grensene for hva som er mulig å gjøre med LEGO Technic. Systemet åpner for full kreativitet, og det gjorde det mulig for dem å overføre den eksepsjonelle designen til Lamborghini Sián FKP 37 til en LEGO modell.»

Det er andre gang designere, teknikere og ingeniører fra de to selskapene samarbeider, og modellen kopierer dimensjonene til en Lamborghini Sián FKP 37 helt ned på millimeternivå.  

Det perfekt proporsjonerte understellet er dekket av en forseggjort konstruksjon av spesiallagde heksagonale LEGO Technic elementer som er satt sammen til et heftig råkarosseri. Designen er en hyllest til den sekskantede formen som er en integrert del av Automobili Lamborghinis designspråk, og som kommer til uttrykk i supersportsbilens ikoniske, sekskantede baklys og eksosrør. 

Lamborghini Siáns utvendige design er omhyggelig gjenskapt. Sían betyr «lyn» og er et dialektord fra Bologna. For å fremheve denne betydningen har LEGO konsernets el-eksperter sørget for at lysene og det stilige lynet som går langs karosseriet, gjenspeiler hvordan den ekte bilens epsilon-formede frontlys og heksagonale baklys heves og senkes.  

Interiøret er like detaljert, med et klossebygd ratt som er dekorert med det kjente Lamborghini-emblemet og det italienske flagget, LEGO bygde dashbord-instrumenter og racerbilseter.  

Denne modellen er den første storskalamodellen fra LEGO konsernet med lakk med paintbrush-effekt og livslang UV-beskyttelse. For å sikre en finish som er en supersportsbil verdig, ble lakken (som er den samme som er på LEGO Technic modellen i 1:8-format) påført av Automobili Lamborghinis offisielle lakkeringsverksted. 

Resultatet er en fullstendig lytefri modell som lett kan forveksles med den originale supersportsbilen, og som 15 personer har lagt ned 8660 arbeidstimer i å utvikle og bygge.  

I kjølvannet av den oppsiktsvekkende lanseringen av 1:8-modellen lanseres nå LEGO konsernets Technic fullskalamodell av en Lamborghini Sián FKP37 i en egen, spektakulær avduking – som seg hør og bør.  

I LEGO konsernets første virtuelle presentasjon noensinne har man gjenskapt fullskalamodellen på et virtuelt LEGO verksted for å gi superbil-fans og LEGO entusiaster muligheten til å undersøke den enorme modellen på nært hold, og samtidig beskytte fans over hele verden mot covid-19.  

Resultatet er en fantastisk spennende og følelsesladd opplevelse, hvor seerne får muligheten til å sette seg bak rattet på 1:8-modellen før de «transformeres» sammen med modellen, til fullskalamodellen som ble avduket i dag.  

Denne opplevelsen lar seerne utforske bilens imponerende design i eget tempo, og de kan ta plass i førersetet mens de lytter til de dyktige designerne hos Automobili Lamborghini og LEGO konsernet som virkeliggjorde modellen.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.