Historisk 6. plass til Stokke under VM fellesstarten

norges cykleforbund

Vegard Stokke endte på en fantastisk 6. plass i M Junior sin fellesstart, beste juniorresultat noen gang.

Det torsdag duket for VM fellesstart for M Junior. Løypen var på 148 km og gikk fra Richmond til Harrogate. Guttene skulle sykle fra Richmond, gjennom Yorkshire nasjonal park og avslutte med 3 runder inne i Harrogate. Løypen var teknisk krevende med følere stigninger, tekniske utforkjøringer og smale veier. Norge hadde følgende på start: Fredrik Finnesand, Sandnes SK, Johannes Staune-Mittet, Lillehammer CK, Tord Gudmestad, Stavanger SK, Sakarias Løland, Ringerike SK og Vegard Stokke, Glåmdal SK. Da guttene startet var det svært skiftende vær, med både strålende sol og regnbyger.

Det ble satt et hardt tempo fra start og det norske laget var aktivt med i front. Løland var med i et brudd fra start, men det ble hentet etter hardkjøret fra de store nasjonene. Etter hvert fikk en britisk rytter lov til å gå ifra, men hardkjøret og kampen om posisjonene fortsatte bak. Da det var 100 km til mål ble Staune-Mittet felt av en annen rytter og falt. Han kom seg på sykkelen, men falt enda en gang, kun etter noen få km på de glatte veiene. Da feltet kom inn til Harrogate var det 4 norske ryttere med i hovedfeltet, men det ble satt en høy fart og det var kun Stokke som klarte å bite seg med i frontgruppen.

Simmons fra USA fikk her en stor luke, og kjøre alene i front. Ut på siste runde ledet Simmons med 43 sekunder foran Martinelli fra Italia som kom jagende bak. Noen sekunder bak kom hovedfeltet med Stokke. På siste runde gikk Stoke ifra hovedfeltet og havnet i en gruppe på 4 stk som kjempet om bronseplassen. Etter iherdig kjøring inn til spurten av Stokke, var kreftene bruk opp da spurten gikk og han endte på en fantastisk 6 plass. Dette er det beste resultatet det norske landslaget har hatt på fellesstart for M Junior i VM.

– Jeg er svært fornøyd med rittet i dag. Jeg var flink til å spise og laget jobbet bra. I spurten var jeg helt ferdig og beina stod helt stille. Jeg fikk tatt ut alt jeg hadde i dag, sier Stokke.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.