Kristian (38) er ny områdesjef i Rana HV-område

hv

Nylig overtok Kristian Monsen Nygård jobben som områdesjef for HV-14208, som er Rana HV-område. Han overtar etter Ole Johnny Pettersen.

– Jeg vil fortsette den gode jobben som Ole Johnny har lagt grunnen for, sier Monsen Nygård.

Kristian Monsen Nygård er utdannet elektriker, men jobber til vanlig på HV-14 sine kontoret på Drevjemoen. De siste årene har han også hatt et tett samarbeid med Pettersen.

– Jeg startet i HV som nest lagfører, ble så lagfører, så troppsjef og deretter har jeg vært NK de siste fire årene, sier Monsen Nygård.

Den nye områdesjefen tror det blir mye fokus på det sivilmilitæret samarbeidet i årene som kommer.

– Jeg tror nok det får større oppmerksomhet fra vår side. Vi har tett dialog med beredskapsrådet, kommunen og lokalt politi. Vi har allerede samhandlet med dem de siste ukene, sier Monsen Nygård.

Samarbeidet fikk vi se et eksempel på under en leteaksjon etter en syv år gammel gutt for noen uker siden.

– Vi iverksatte med en gang og var på plass med de første mannskapene sammen med politi og Røde Kors innen minutter. I denne leteaksjonen stilte 80 mann tilgjengelige på 30 minutter, sier Kristian Monsen Nygård.

Ole Johnny Pettersen (54) vil fortsatt være en del av HV selv om han nå gir seg etter 14 år som områdesjef.

– 14 år i HV gjør man ikke uten videre. Jeg tror på Heimevernet, og de oppgavene vi skal løse, så jeg skal fortsette som liaison ei tid framover, avslutter Ole Johnny Pettersen.

Distriktssjef Finn Ola Helleberg er glad for at Ole Johnny Pettersen blir med videre selv om tida hans som områdesjef er over.

– Jeg vil gjerne takke Ole Johnny for innsatsen, og samtidig ønske han velkommen som liaison. Det koordinerende leddet mellom våre sivile og militære  samarbeidspartnere er en viktig rolle og vi er glade for å få en mann med lang erfaring. Jeg vil også ønske Kristian velkommen som ny områdesjef, og jeg er sikker på at han vil løse oppgavene som kommer på en god måte, sier Helleberg.

Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.