115 melkebønder fikk pris for særdeles god melkekvalitet

tine

Melkebønder belønnes for å ha levert melk av ypperste kvalitet over lang tid. Onsdag var prismottakerne fra hele landet samlet i Lillestrøm for å motta sin velfortjente heder. Blant gratulantene var landbruks- og matminister Sandra Borch.

Hver dag måler TINE kvaliteten på melka fra norske melkeprodusenter. Den beste melka blir klassifisert som «Elitemelk». Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 15 år, blir hedret med Sølvtina, og de som greier det hver eneste dag i hele 25 sammenhengende år blir hedret med Mjølkespannet. 

– Det er vanskelig å finne ord som beskriver de prestasjonene vi nå premierer. Tenk å levere helt på topp hver eneste dag i femten år, for ikke å snakke om i tjuefem år. Jeg tror ikke det finnes en eneste idrettsutøver, eller en eneste politiker for den del, som kan hevde med troverdighet at de har gjort det samme. Gratulerer så mye med sølvtiner og mjølkespann, dette har dere ærlig fortjent! Jeg er svært imponert, sier statsråd Sandra Borch.

– Dere er forbilder og ambassadører for norsk landbruk, og er det noe landbruket trenger i dag, så er det ambassadører som inspirerer og skaper stolthet. For denne regjeringa er det et viktig mål å opprettholde og utvikle et landbruk over hele landet som leverer med høy kvalitet. Dere gir viktige bidrag i dette arbeidet, sier statsråden.

Det var styreleder Marit Haugen og konsernsjef Gunnar Hovland som stod for den formelle overrekkelsen av Sølvtiner og Mjølkespann. 

– Jeg er stolt og imponert over mine yrkessøstre- og brødre som står på hver eneste dag i så mange år for å produsere melk av ypperste kvalitet til det norske folk. Dette er grunnlaget for sunne, gode og bærekraftige meieriprodukter fra TINE. Jeg er jo melkebonde selv og vet at det ligger utallige timer med hardt arbeid, lidenskap for faget og omsorg for dyra bak disse utmerkelsene. Og ikke minst er det grunn til å understreke at vi melkeprodusenter skaper store verdier utenfor gården. Våre livsverk skaper både kvalitetsmat og levende lokalsamfunn, sier styreleder i TINE, Marit Haugen. 

Melkeprodusentene skaper store verdier også utenfor gården og bidrar dermed til levende lokalsamfunn i hele landet. Trøndelag er det fylket i Norge der TINEs verdiskapning er aller størst, med 3680 millioner kroner og 4630 årsverk totalt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.