Kraftig økning i lynskader i juli

lyn

Tryg Forsikring hadde over 45 prosent flere lynskader i juli i år sammenlignet med juli i fjor. – Jeg har aldri vært borti at vi har hatt så mange lynskader midt på sommeren før, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Hittil har forsikringsselskapet registrert hele 565 skader på bygninger og innbo etter lynnedslag og elektrisk fenomenskade, ofte forbundet med lynnedslag, i juli. De fleste skadene stammer fra siste halvdel av sommermåneden.

– Skadeomfanget varierer veldig, alt fra massive skader på enebolig som har hatt direkte treff, til kortslutninger som har medført at elektronikk eller elektriske apparater har sluttet å virke. Det aller meste kan erstattes, men vi har dessverre tilfeller hvor harddisker med uerstattelige familiebilder og videoer på har kortsluttet. Håpet er at disse kan reddes. Hva de totale erstatningskostnadene vil bli er foreløpig for tidlig å anslå nå, sier Brandeggen som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

I fjor behandlet forsikringsselskapene i Norge nær 6000 skadesaker etter lynnedslag og elektrisk fenomenskade, til en erstatningskostnad på over 268 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge. August var sommermåneden med flest lynskader.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.