Joddski slipper albumet «Livet e for kort» og skal ha avslutningskonsert i Bodø

joddski

Jørgen «Joddski» Nordeng fra Bodø slipper albumet «Livet e for kort» og arrangerer en avslutningskonsert i Bodø. Joddski forteller nå at dette er siste kapittel i Joddski-boka.

– Motherfolkens! Da er tiden endelig inne. Joddski skal begraves. Hva framtiden bringer gjenstår å se, men jeg er langt fra ferdig som artist, sier Joddski.

Albumet «Livet e for kort» slippes 13. desember, og 14. desember skal joddski ha konsert på Sinus i Bodø.

– «Livet e for kort» er en hyllest til livet og menneskene og til den korte tida vi har sammen. Konseptet ble til da jeg, Onklp og KM Myrland var i studio for å oppdatere KM-klassikeren «Æ breinn mett lys i begge einnan». Vi hadde alle tre hatt døden nær på livet, og stemningen ble ganske ladet. Jeg reiste omtrent rett fra studio til Los Angeles for å begrave svigerfaren min, og rett etter jeg landet gikk Terje Nilsen bort, forteller Joddski.

– Det gjorde at jeg fikk en slags åpenbaring, et klart øyeblikk, et spark i ræva: kall det hva du vil. Vår tid på jorda er begrensa, og ingen vet hva som lurer rundt hjørnet. Det føltes tvingende nødvendig å ta et fullstendig oppgjør med fortida, både på det personlige og kunstneriske plan, sier Joddski.

– Å avslutte Joddski-kapittelet er det eneste rette. På «Livet e for kort» lar jeg ingenting være usagt. Demoner fra fortida, skjeletter i skapet og monstre under senga: alle får sitt. Ved å konfrontere fortiden kan man endelig komme seg videre, legge alt bak seg. 

– Jeg tok med meg en gjeng av mine beste venner, musikalsk og ellers, og dro til hippie-øya Karlsøy, hvor vi låste oss inn i kirka ei helg og skapte grunnlaget for det som skulle bli «Livet e for kort».

– Vi har aldri hatt en så intens innspillingsperiode som under «Livet e for kort»: ikke bare opplevde vi død i starten, vi hadde et tilfelle av ekstremt alvorlig sykdom, og et barn ble født.  Jeg har gitt absolutt alt, og alle involverte har strukket seg så langt som overhodet mulig for å gjøre dette til ei verdig avslutning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.