Disse seks studentene får bo gratis i Oslo

af gruppen

Det siste halve året har studenter fra hele Norge konkurrert om å få bo et år gratis. Seks studenter ved OsloMet gikk helt til topps. De flytter inn i «AF-kollektivet» neste studieår.

– Det var en helt syk følelse å få beskjed om at vi hadde vunnet, sier 20 år gamle Cecilie Erland. Byggingeniør-studenten er en av de seks OsloMet-studentene som fra høsten av får bo gratis i AF Gruppens bokollektiv.

I tillegg til å få dekket sine bokostnader, vil studentene som flytter inn i kollektivet få inspirasjon og veiledning som er relevant for dem. De vil få innføring i ny teknologi i en stadig mer digitalisert byggebransje, samt få bli med på besøk til AF Gruppens prosjekter.

I september lanserte AF Gruppen konkurransen «AF-Kollektivet». Studenter fra hele Norge konkurrerte i ulike mobilspill gjennom høsten. Av over 1900 deltagere gikk mer enn 200 studenter videre til semifinalen, der mer krevende oppgaver sto for tur.

I februar tok AF Gruppen med seg de beste ingeniørstudentene fra NTNU, OsloMet og Høgskulen på Vestlandet (HVL) til Trysil. Gjennom en helg måtte de løse oppgaver basert på samfunnsutfordringer i sine studiebyer med sine medstudenter. Samtidig fikk de anledning til å bli kjent med AF. Alle lagene utviste stor kreativitet i oppgaveløsningen. Det var likevel laget fra OsloMet som skilte seg ut for fagjuryen.

Vinnerlaget fokuserte på utfordringer knyttet til urbanisering og befolkningsvekst i hovedstaden. Deres forslag var å etablere attraktive og bærekraftige knutepunkt utenfor sentrumskjernen, for på den måten å minske trykket i det sentrale Oslo.

– Gruppa fra Oslo klarte å gi et rammeverk som kan brukes som en mal også i andre storbyer. De har skapt en identitet og vist evne til å tenke nytt. Oslo-studentene vinner en fortjent seier, men jeg er imponert over alle tre lagene og hva de har fått til, sier Rolf Edvard Petersen, instituttnestleder og faggruppeleder (bachelor byggingeniør) ved NTNU, og en av jurymedlemmene.

Han roser AF for å ha klart å knytte næringsliv og utdanning sammen:

– Vi er en del av samme verdikjede og helt avhengig av hverandre. Her bruker AF Gruppen utdanningsdelen strategisk i sin rekruttering, og det er noe begge parter tjener på. Initiativ som dette tror jeg vi vil se mer av i fremtiden.

Etter finalehelgen har AF gjennomført dybdeintervjuer med de elleve kandidatene fra vinnerbyen. Av disse er seks tilbudt en plass i kollektivet, og fire av studentene har også fått sommerjobb i AF. En av dem er 22 år gamle Eldbjørg Aaraas Hånde.

– Jeg føler at jeg har vunnet jackpot. Både gratis bolig og jobb, sier Asker-jenta som stortrives med byggfag.

AF er nå i gang med å lokalisere en egnet bolig i Oslo for de seks studentene som skal bo i kollektivet. HR-direktør Karin Engen gleder seg til å bli enda bedre kjent med dem.

– Det er en fin gjeng og vi har stor tro på at de skal kunne fungere godt sammen. AF-kollektivet gir oss en unik anledning til å treffe studentene og lære dem å kjenne over tid.

AF Gruppen er i sterk vekst og forventer å ansette 1500 personer de neste årene. HR-direktøren tror at noen av disse er studenter de har blitt kjent med gjennom AF-kollektivet.

– Vi har i første omgang tilbudt fire av dem sommerjobb. Når de er ferdige med studiene håper vi at fast jobb blir en realitet for flest mulig av kollektivbeboerne. Vi er alltid på jakt etter dyktige folk som kan tenke seg en karriere hos oss, og ser på denne konkurransen som et godt supplement til tradisjonell rekruttering. Det store antallet deltagere i konkurransen viser at dette var et populært initiativ.

De seks studentene som man til høsten vil få følge i kollektivet er:

Jonas Guriby Dahl (24) fra Bærum. Går på 2. året på byggingeniør.

Eldbjørg Aaraas Hånde (22) er fra Asker og går 2. året på byggingeniør.

Siv Fredriksen Kaarstad (21) fra Tønsberg. Førsteårsstudent på byggingeniør.

Ådne Iversen (23) fra Hamar, går 2. året elektroingeniør.

Cecilie Erland (20) er fra Karmøy og går førsteåret på byggingeniør.

Jon Haugvaldstad Vik (23) fra Stavanger. Tar master i bygg- og konstruksjonsteknikk (siv.ing)

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.