ANNONSE: Hvordan spare inn på fyringsutgiftene?

Vinterhalvåret gir større energiforbruk og utgifter til oppvarming. En mye rimeligere løsning enn vanlig elektrisk oppvarming er en varmepumpe, som lar deg spare inntil 80% av varmeutgiftene. I det følgende presenterer vi ulike oppvarmingsløsninger, som gjør det mulig å redusere energiforbruket og spare inn på de faste utgiftene.

Besparelsene er vesentlige

Sammenlignet med elektrisk oppvarming er en varmepumpe mange ganger rimeligere. En luft-til-luft-varmepumpe bruker 4-5 ganger mindre elektrisitet enn vanlig elektrisk oppvarming.

Om anlegget pleies og vedlikeholdes godt er levetiden på luft-til-luft-varmepumpen inntil 15 år. Investeringen i varmepumpen betaler seg derimot alt i løpet av 2–3 år og de følgende ti årene er bekymringsfri oppvarming garantert.

Hvem egner luft-til-luft-varmepumper seg for?

Ønsker du å varme opp et konkret rom eller mindre leilighet, bygninger du bruker sjelden eller bare støtte den eksisterende oppvarmingsløsningen på kalde dager er en luft-til-luft-varmepumpe den beste løsningen for dette.

Dersom det ikke er for mange minusgrader fungerer anlegget som hovedoppvarming, og derfor kalles det en løsning tilsvarende hovedoppvarming. Som tilleggsoppvarming passer en luft-til-luft-varmepumpe for eksempel dersom det er ønskelig å ha et alternativ til vedfyring i huset og slippe å fyre i ovnen hver dag.

Mens en elektrisk panelovn bruker 1 kW og gir litt mindre enn 1 kw varmeenergi tilbake, er en moderne luft-til-luft-varmepumpe over 5 ganger mer effektiv og produserer 5+ kW varmeenergi av 1 kW elektrisk energi. Sammenlignet med vanlig elektrisk vannbåren varme eller radiator kan energiforbruket for varmepumper være inntil 78% mindre.

Hva bør du være oppmerksom på ved valg av luft-til-luft-varmepumpe?

Det er en fordel å gjøre seg kjent med varmepumpens tekniske spesifikasjoner på forhånd. Når man sammenligner forskjellige produkter er det svært viktig at de er sammenlignbare produkter, det vil si tilsvarende når det gjelder kapasitet, effektivitet og kvalitet. Varmepumpen må også kunne brukes ved streng kulde.

Når man kjøper en varmepumpe bør man først og fremst være oppmerksom på kapasiteten, hvor effektiv er den til oppvarming (COP), om det er en gammel on/off- eller en moderne inverter-type varmepumpe og om den er tilpasset nordisk klima. Det er verdt å huske at ikke alle produktene kan være egnet til vårt klima og spesielle forhold i et bestemt hjem. Det er veldig viktig å finne varmepumpe med riktig størrelse. Er varmepumpen for kraftig, tar det lengre tid før man har spart inn investeringen. Er den derimot underdimensjonert så oppnår man ikke ønsket resultat og bruker mer energi enn nødvendig.

Velg en erfaren spesialist

For å velge et kvalitetsanlegg som passer for akkurat dine behov er det viktig å skaffe denne fra en pålitelig og kundeorientert forhandler med lang praktisk erfaring som også er i stand til å tilby vedlikehold og ettersalgsservice på varmeanlegget. Siden oppstarten i Sverige i 1988 har Zave tilbudt et bredt utvalg av anlegg og selger og monterer 6000+ anlegg i året.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten