Høye publikumstall for Fotball-VM på NRK

fotball vm

Fotball-VM tar publikumstallene til nye høyder. Over 100 000 mer enn normalt har vært innom nrk.no/sport på nett i løpet av grunnspillet, og på to av kampene hadde NRK over en million seere.

Etter avviklingen av grunnspillet i Fotball-VM i Russland, kan NRK glede seg over svært gode seer- og lyttertall. Her er en oppsummering av tallene når sluttspillet gjenstår:

Radio
NRK Sport har hatt 83 000 lyttere i snitt på kampene og ni prosent i andel av lytting i sendetiden til kampene. Kampen mellom Nigeria og Island topper lyttertallene med 146 000

Nett
nrk.no/sport på nett og mobil har hatt et snitt på 277 000 daglig under mesterskapet. Dette er over 100 000 mer enn normalt for sporten på nett i juni.

TV
Sammenliknet med seertallene for NRK1 fra VM i 2014 og EM i 2016 er tallene for årets mesterskap betydelig høyere. Gjennom grunnspillet har 521 000 i snitt sett på hver kamp, det tilsvarer 65 prosent i markedsandel. To kamper har hatt over en million seere, det gjaldt Brasil og England-kampene.

VM sendes direkte både i NRK TV og på lineær TV. 97 prosent ser på live og kringkastet, mens tre prosent ser på online.

Stolt av tallene
Sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor, er godt fornøyd med publikumsoppslutningen rundt NRKs VM-dekning.

– Når publikum er fornøyd, er vi fornøyd, og bruken tyder på at folk setter pris på vårt tilbud. Dette er overraskende sterke TV-tall i en tid når TV-seingen faller dramatisk. Vi ser også vårt digitale tilbud på nett og mobil står sterkt, og ikke minst er radiolyttingen fantastisk. Det er veldig hyggelig. Det har vært jobbet intenst for å levere et best mulig tilbud til folket, der de er, og det ser det ut som vi har lyktes med, sier han.

Sundvor håper på like god tall under resten av mesterskapet, som avsluttes med finalen i Moskva søndag 15. juli som sendes på NRK1 kl. 17.00.

TV 2 og NRK deler rettighetene til årets VM i fotball og NRK sender halvparten av de totalt 64 kampene som går over hele Russland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.